Kombinace kakaového těsta, smetanového krému a kousků čokolády chutná skvěle. Vyzkoušejte tento dort

Až ochutnáte tento kakaový dort, bude vám jasné, že jste ve svém životě nic lepšího ještě nejedli. Nevěříte? Zkuste tento recept a přesvědčte se sami. Lákadlem je hlavně kombinace kakaového těsta s lahodným smetanovým krémem. Když se k tomu přidají ještě čokoládové kousky na povrchu, vše vytvoří tak lahodnou kombinaci, že s jeho konzumací nebudete chtít přestat. Pokud nevěříte, vyzkoušejte ho a přesvědčte se sami.

Připravte si potřebné suroviny

Tento kakaový dort není na svou přípravu nijak složitý, o čemž se přesvědčíte už zde, na seznamu jednotlivých potřebných surovin. Jedná se o základ určený na přípravu těsta, která bude přesně takové, jaké má být – chutné a také naprosto dokonale vláčné. Stačí si připravit:

  • 30 dkg mouky
  • 12 g tuku
  • 15 dkg cukru krystal
  • 2 vejce
  • 3 dcl mléka
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 citronová kůra

Smíchejte suroviny a upečte těsto

Jdeme na přípravu těsta, která je velmi jednoduchá. Když máte po ruce všechny potřebné ingredience, stačí je jenom smíchat dohromady. Ideální je použít kuchyňského robota, který vám usnadní práci a vše výrazně zjednoduší. Důležité je vytvořit vláčné těsto které bude bez hrudek a hlavně bude mít také jednotnou kakaovou barvu. Potom těsto nalijte na plech, který pokryjte pečicím papírem. Nyní už jenom zamíří do trouby rozehřáté na 180 stupňů Celsia. Doba pečení je zhruba 20 – 30 minut, podle výšky těsta. Následně vyndejte z trouby a nechte při pokojové teplotě pozvolna chladnout.

Nyní přichází čas na přípravu krému

Mezi tím, co vám těsto chladně si můžete připravit smetanový krém. I na ten je třeba mít k dispozici požadované ingredience. Těch je jenom pár a dá se předpokládat, že pokud pečete častěji, jistě je budete mít doma. Vezměte si:

  • 7,5 dcl mléka
  • 6 lžic dětské krupičky
  • 5 lžic cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 20 dkg másla

Nejprve zahřejte mléko a poté v něm rozpusťte všechny ingredience kromě másla. Stále míchejte, dokud nezačne výrazněni houstnout. Když dosáhnete požadované konzistence, sundejte ze sporáku a vhoďte do krému na kostky nakrájené máslo, míchejte a nechte ho rozpustit. Potom vložte hrnec s krémem do lednice, aby se co nejrychleji chladil. Když k tomu dojde, máte vše připraveno k tomu vytvořit si lahodný kakaový dort.

Základem je vrstvení

Vezměte si těsto, které je třeba rozpůlit na polovinu. K tomu poslouží velký nůž, nebo můžete těsto přeříznout pomocí nitě. Základem pro kakaový dort je těsto, které pomažete libovolnou marmeládou, podle vaší chuti. Následuje vrstva krému, kterého jsou použity zhruba 2/3. Na něho nanesete druhou polovinu těsta a poté zbývající krém. Poté už staří jenom nalámat na menší kousky mléčnou nebo hořkou čokoládu, kterou vrch dortu posypete. Následně skrz cedník poprášíte také holandským kakaem a dáte na několik hodin do lednice. Tím je dort hotový s vy ho můžete ukrojit a ochutnat. Dáte nám za pravdu v tom, že je skutečně skvělý?

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]