Kompot z červené řepy: Léčí téměř všechny nemoci, jeho příprava je přitom snadná, ale musíte znát tento jediný vhodný způsob

Každého mohou jednou za čas potrápit zdravotní problémy, všechno by ovšem mělo mít svou hranici. Pokud máte problémy častěji, vyzkoušejte tento kompot.

Je naprosto normální, když člověk jednou za čas onemocní a nebo má nějaký jiný zdravotní problém. Pokud ovšem pociťujete, že na vás „něco leze“ každý měsíc, nebo i častěji, pak máte nejspíše problémy s imunitou. A ta se nespraví jenom tak sama od sebe, rozhodně byste se neměli bát jí pomoci přirozenou cestou. Krom toho, že už vás tak časté nemoci nebudou trápit, vám tento kompot pomůže i v jiných ohledech. Zlepšuje totiž i játra a odstraňuje střevní potíže.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Loupaná řepa – 700 g
  • Žitná či černá mouka – 2 lžíce
  • Cukr krystal či med – 200 g
  • Rozinky – 100 g
  • Sklenice – objem 3 000 ml

Řepu důkladně omyjte, očistěte ji a nakrájejte ji na malé kostičky. Dejte ji do předem nachystané skleněné nádoby. Přidejte do ní žitnou či černou mouku a důkladně směs promíchejte. Poté dodejte i rozinky a na závěr med či cukr krystal, vše opět důkladně promíchejte. Zbytek prostoru, co ve sklenici zbyl, dolijte obyčejnou holou vodou, kterou jste předtím převařili a nechali vychladnout. Důkladně vše naposledy promíchejte a sklenici uzavřete.

Fotografie: Unsplash

Zakrytou ji nechejte při pokojové teplotě odpočívat 6 až 7 dní a každý den její obsah dvakrát až třikrát promíchejte. Pokud by se na vrchu vyskytla pěna, tak ji okamžitě odstraňte. Poslední den směs promíchejte, přeceďte ji a vzniklý nápoj skladujte v lednici. Měli byste konzumovat tři až čtyři lžíce nápoje třikrát denně, vždy před hlavními jídly dne. Již po dvaceti dnech budete mít čistější játra. Po měsíci by měla nastat tříměsíční pauza, poté můžete proceduru znovu opakovat.