Domácí kondenzované mléko do 30 minut: Instantní recept od italské cukrářky, 100x lepší než kupované

Snad každý člověk miluje kondenzované mléko. Když už konzervu s ním otevřete, je dost těžké nesníst ho na posezení.

Možná by vás ani nenapadlo, že se dá kondenzované mléko vytvořit v pohodlí domova. Tento recept je hotový za pouhých 30 minut a chuťově je mnohem lepší, než jakékoliv kupované mléko z obchodu. A věřte tomu nebo ne, zvládne ho vyrobit opravdu naprosto každý. Tak co, vyzkoušíte ho?

Co budete potřebovat

Možná vás překvapí to, že na výrobu domácího kondenzovaného mléka nebudete potřebovat velké množství surovin. A pravděpodobně všechny máte doma, takže ani nemusíte chodit do obchodu. Co tedy budete potřebovat?

  • 1 litr mléka
  • 300 g cukru
  • špetku sody
Fotografie: Pixabay

Je to vážně jednoduché

V hrnci si smíchejte mléko, cukr a jedlou sodu. Hrnec poté dejte na sporák a nastavte vysokou teplotu. Za stálého míchání přiveďte k varu. Po uvaření vařte kondenzované mléko ještě dalších 30 minut. Směs by vám měla zhoustnout a především také změnit barvu. Na domácí výrobu kondenzovaného mléka budete potřebovat ten největší hrnec, který máte doma.

Je totiž opravdu důležité, aby plocha pro odpařování mléka byla co největší. Rozhodně se ale nepokoušejte uvařit výrobek z několika litrů mléka. Pro začátek opravdu začněte s tím jedním litrem, protože je třeba se to prvně naučit. A pokud milujete palačinky, určitě si je přelijte tímto domácím kondenzovaným mlékem. Tak snad se vám to podaří. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]