Výrobky z konopí koupíme dnes již v lékárnách, přestože je u nás marihuana ještě stále nelegální. Proč je zakázaná? Je to přece bylinka a má mnoho léčivých účinků.
Zdá se mi, že vláda na nás ušila bič, neboť podporuje farmakologický kolos. My si musíme kupovat v lékárnách tuto mast za nekřesťanské peníze a přitom její výroba je zcela jednoduchá a levná záležitost. Posuďte sami.
Konopná mast a její účinky na naše zdraví
- léčí lupénku
- zrychluje hojící procesy
- je antibakteriální
- pomáhá na popraskanou a drsnou kůži
- léčí atopický ekzém
- působí protizánětlivě
- působí jako analgetikum/ proti bolestem
- pomáhá na bolesti svalů páteře, kloubů
- léčí akné
Vyjmenovali jsme si jen část zdraví prospěšných účinků konopné masti. Ve skutečnosti se tato mast může užívat jednoduše řečeno na všechno. Klidně ji můžeme používat k běžné potřebě a nemusíme si kupovat komerční přípravky, které jsou předražené.
Výroba konopné masti – krok za krokem
- 1 menší hrnec konopí (palice i listí)
- 1 kg tuku (použijeme kokosový nebo palmový tuk, vnitřní sádlo, nebo vazelínu)
Kokosový olej – je vlastně palmový tuk. Užíváme ho i v kuchyni k přípravě pokrmů. Výhodou je jeho dobrá vstřebatelnost.
Vepřové sádlo – (nejlépe vnitřní) neucpává póry, není alergenní. Vyznačuje se také dobrou vstřebatelností, ale má špatnou trvanlivost, neboť sádlo žlukne. Proto musíme vždy sádlo a konopnou mast takto vyrobenou uchovávat v chladu!
Postup přípravy
Tuk pomalu rozpustíme, použijeme hrnec s dvojitým dnem, to aby se nám tuk nepřipaloval. TUK SE NESMÍ VAŘIT! Do rozpuštěného tuku přidáme konopí. Občasně promícháme a zahříváme. Teplou udržujeme stále pod bodem varu, nejvhodnější teplota je do 42 stupňů Celsia. Větší teplota nám zlikviduje účinné látky. Tuk s konopím při této teplotě prohříváme asi 4 hodiny. Potom odstavíme a necháme vychladnout.
Následně takto opakujeme postup dalších 5 dní, každý den. Potom necháme mast uležet dalších 10 dní v temnu a chladnu. Po uplynutí této doby, opakujeme tento proces další 4 dny. Po dalších 5 dnech necháme tuk zcela zchladnout a připravíme si čistou nejlépe bavlněnou látku na scezení tuku. Zbytek v látce opravdu důkladně vymačkáme. Pak už jen nalijeme do připravených sklenic za tekutého stavu.
Obrázek: pixabay.com