Tento neuvěřitelné krémový dort mě naučila kamarádka z luxusní cukrárny. Za pár korun je ihned na stole

Královský dort

Dorty jsou velmi oblíbeným dezertem, který své uplatnění nachází zejména na oslavách. Hodí se ale také k nedělní kávě nebo posezení s přáteli. Jeho příprava nemusí být náročná.

Velmi často se dozvídáme, že příprava dortu patří pouze do rukou profesionálních cukrářů. Ne vždy je to ale pravda, chutný a luxusně vypadající dort si dokážeme připravit i doma, je ale zapotřebí se držet předem stanoveného receptu. Díky němu máme zaručeno, že dokážeme vykouzlit dort, který ohromí.

Ingredience potřebné na přípravu královského dortu:

  • mouka – 160 gramů
  • prášek do pečiva – 10 gramů
  • vejce – 3 kusy
  • cukr – 180 gramů
  • zakysaná smetana – 200 gramů
  • sůl – špetka
  • mák – kávová lžička
  • rozinky – 2 polévkové lžíce
  • kakaový prášek – kávová lžička
  • vanilin

Ingredience potřebné na krém:

  • vařené kondenzované mléko – 200–250 gramů
  • zakysaná smetana 20–25% – 450 gramů

Královský dort

Připravíme si základní těsto, budeme jej potřebovat

Na přípravu těsta budeme potřebovat hlubokou mísu, do které si rozbijeme vejce, přidáme cukr a sáček vanilinu. Vše prošleháme ručním mixérem. Poté do směsi přidáme zakysanou smetanu a opět vyšleháme. Během šlehání do směsi prosejeme mouku, kterou smícháme s kypřícím práškem. V konečné fázi nám stačí směs prošlehat metličkou.

Královský dort

Těsto rozdělíme a každé dochutíme jinak

Výsledné těsto nalijeme do 3 různých nádob. K jedné části přidáme rozinky, ke druhé mák a ke třetí kakao. Ingredience v každé směsi důkladně zamícháme tak, aby nám vzniklo jednotné těsto. Vezmeme si plech, který vyložíme pečícím papírem, a jedno těsto po druhém na něj nalijeme tak, aby byly vedle sebe. Těsto pečeme po dobu 30 minut, nebo dokud nebude hotové.

Koláč s mandarinkami

Toto nevídané spojení vajec a mandarinek rozmazlí vaše chuťové pohárky. Lahodný dort je rychlý a snadný

Královský dort

K dokonalému pokrmu nám již chybí pouze krém

Jakmile je těsto hotové, necháme jej vychladnout a připravíme si krém. Na jeho výrobu budeme potřebovat 150 gramů zakysané smetany, kterou smícháme s vařeným kondenzovaným mlékem. Poté do směsi přimícháme zbylou smetanu. Výsledný dort získáme vrstvením, a to v následujícím pořadí: těsto s rozinkami, vrstva krému, těsto s kakaem, vrstva krému a těsto s mákem. Dort potřeme zbylým krémem ze všech stran a posypeme zbytky těsta.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*