Tato nadýchaná čokoládová roláda je mojí jistotou vždy, když mi dojde inspirace

Sušenky s čokoládovou polevou hotová roláda

Sušenky a jiné drobné pečivo patří k nejoblíbenějším druhů pochoutek. Receptů na ně existuje nepřeberné množství a snad každá země má své specifické.

Mlsat chtějí lidé napříč kulturami, druhy drobného pečiva záleží vždy na místních zdrojích, zvyklostech, kultuře a kulinářských tradicích. Vydejme se na cestu letem sušenkovým světem!

Jednoduché roládky k čaji

Američané milují různé sladkosti, jako je čokoláda, ovesné vločky, křehké pečivo, perník a další. Sušenky se často podávají k snídani nebo jako svačina. Ve Spojeném království jsou sušenky spojovány s tradičním pitím čaje. Britové preferují drobivé a jemné sušenky, jako je křehké pečivo nebo piškot. Do sušenek také rádi přidávají různé přísady, jako jsou rozinky, ořechy nebo čokoláda. V našich končinách zase máme rádi různé koláče, perníčky a drobné pečivo.

Ingredience:

  • vejce – 2 ks;
  • cukr – 130 g;
  • vanilkový cukr – špetka;
  • rostlinný olej – 100 ml;
  • sůl – špetka;
  • mouka – 310 g;
  • prášek do pečiva – 1 lžička;
  • kakao – 15 g.
Nejrychlejší dort hotový dort ukrojený

Bleskurychlý piškotový dort je moje jistota při každé rodinné párty. Doslova se rozpadá na jazyku

Ingredience na polevu:

  • hořká čokoláda – 150 g;
  • rostlinný olej – 1 polévková lžíce.

Sušenky s čokoládovou polevou dvoubarevné párky

Příprava:

  • Do misky rozklepněte vejce, přidejte klasický a vanilkový cukr, šlehejte, dokud se nerozpustí. Do vaječné směsi nalijte rostlinný olej, přidejte sůl a znovu promíchejte.
  • Do směsi prosejte 300 gramů mouky s práškem do pečiva, uhněťte v mírně tekuté těsto. Těsto rozdělte na dvě části, do jedné nasypte zbylou mouku a do druhé kakao.
  • Uhněťte dvě elastické a nelepivé kuličky. Každou rozdělte na 4 části, vytvarujte tenké dlouhé válečky.
  • Každý váleček k sobě spojte do vrstvy, střídavě čokoládové a světlé, a pak vyválejte.

Sušenky s čokoládovou polevou dvoubarevná roláda

  • Vzniklou roládu rozdělte na dvě části, zamotejte tak, abyste získali krásný vzor.
  • Sladkou roládu položte na plech vyložený pečicím papírem.

Sušenky s čokoládovou polevou nakrájené

  • Pečte na 160 stupňů 25-30 minut. Na polevu rozpusťte čokoládu s rostlinným olejem. Po upečení roládu polijte polevou.
  • Poté, co poleva ztuhne, roládu nakrájejte na porce.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*