Kuřecí játra jsou velmi chutnou a levnou potravinou, ze které lze vytvořit opravdovou delikatesu. Stačí se držet starého a zaručeného receptu a i takováto surovina vás dokáže na talíři překvapit.
Kuřecí játra nepatří mezi oblíbené pokrmy a to nejen proto, že se jedná o vnitřnosti. S jejich přípravou si mnoho lidí neví rady a díky tomu přicházejí o tuto jedinečnou pochoutku. Pokud totiž víme, jak kuřecí játra správně připravit, může z nich být opravdová delikatesa. A jejich obrovskou výhodou je také to, že se jedná o potravinu levnou.
Ingredience potřebné na přípravu lahodných jater:
- 800 gramů kuřecích jater
- 100 mililitrů mléka
- 180 mililitrů zakysané smetany
- 80 gramů vlašských ořechů
- 1,5 lžíce hladké mouky
- 3 stroužky česneku
- cibule
- slunečnicový olej
- sůl, pepř
Příprava jater v zakysané smetanově-ořechové omáčce
Jako první si připravíme omáčku, ve které budeme následně játra marinovat. Na tu budeme nejprve potřebovat rozdrtit ořechy. Ty následně smícháme s mlékem a játra v takto připravené směsi necháme hodinu marinovat. Jakmile máme játra na marinovaná, rozpálíme si pánev s trochou oleje. Na té následně dozlatova osmažíme půlkolečka nakrájené cibule.
Játra si připravíme na pánvi
Z jater slejeme přebytečné mléko a přidáme je k orestované cibuli. Pokrm osolíme, opepříme a necháme několik minut společně opékat. Poté játra sundáme z přímého ohně a necháme několik minut odpočívat vedle v misce. Na pánvičku si mezitím dáme mouku, rozdrcené ořechy a jako poslední také zakysanou smetanu.
Připravila jsem křehká játra podle neobvyklého receptu: Jen se rozplývají v ústech. Zachutnají i těm, kteří je zrovna nemilují
Od pánvičky neodcházíme, omáčku musíte míchat
Do směsi následně přilijeme také 20 mililitrů vody a směs dochutíme česnekem. Stáhneme na střední plamen a do připravené omáčky umístíme předem připravené játra. Takto necháme všechny suroviny společně dusit po dobu alespoň 5 minut. Jakmile máme játra podušená, jednoduše je nandáme na talíř a můžeme podávat.
Napište komentář