Kuřecí placičky s rajčatovou omáčkou

Pokud přemýšlíte nad tím, čím zasytit hladovou rodinu a přitom je oslnit, máme pro vás skvělý tip. Jde o jednoduchý a přitom skvělý recept na kuřecí placičky.

Kuřecí placičky s bramborem a cibulí jsou doplněné o rajčatovou omáčku a čerstvý kopr. Tohle netradiční jídlo oslní nejednoho strávníka. Recept není náročný a zvládne ho každý začátečník. Zkušení kuchaři jistě ocení rychlost přípravy, která jim dovolí ve zbylém čase relaxovat s hrnkem kávy. Pojďme se podívat, co je třeba si připravit.


Potřebovat budete kuřecí prsa

Na čtyři porce vám budou stačit dvě kuřecí prsa, jedna cibule a tři brambory. Připravte si také jedno vejce, sůl, pepř, olej a 200 mililitrů vody. Potřebovat budete také lžíci čerstvého kopru a tři lžíce rajčatového protlaku. Nejprve si najemno nasekejte kuřecí prso. Maso pak dejte do mísy a promíchejte ho s vejcem, nahrubo strouhanými loupanými bramborami a strouhanou cibulí. Směs následně ochuťte solí a pepřem dle své chuti.

Všechny suroviny pak řádně promíchejte, aby vám vznikla homogenní hmota. Pak si rozpalte ve větší pánvi slunečnicový olej a na něj pokládejte lžicí menší porce připraveného těsta. Placičky smažte do zlatova z obou stran. Až budou opečené, přilijte k nim směs vody a rajčatového protlaku. Několik minut povařte i poduste pod poklicí a nakonec posypte jemně nasekaným koprem. Hotové placky pak dejte z plotny a podávejte.

Omáčku můžete zjemnit

Pokud chcete, můžete omáčku z rajského protlaku zjemnit zakysanou, případně klasickou smetanou. Pokrm pochopitelně můžete jíst také samotný bez omáčky. Kuřecí těstíčko lze také obměnit různými ingrediencemi. Přidat lze například prolisovaný česnek, který plackám dodá výbornou chuť. Milovníci pálivého jistě nepohrdnou ani chilli kořením v receptu. Pokud máte rádi nějaké bylinky, nebojte se je použít. Myslete však na to, aby vše k sobě ladilo.

Skvěle se hodí například koriandr, bazalka nebo petrželka. Pokud vás nadchne jednoduchost takovýchto placiček a budete chtít příště udělat trochu jiný recept, klidně můžete. Jistě vám zachutnají také placičky z kuřecích prsou a pórku. Tentokrát do směsi přidejte jen jedno vejce, sůl, pepř a trochu solamylu. Pórkovo-kuřecí placky pak smažte na oleji do zlatova a podávejte například s vařeným bramborem. Přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]