Češi objevili tento revoluční trik, pomocí kterého dělají šéfkuchaři tak dokonale jemná kuřecí prsa

Zapékaná kuřecí prsa strouhání masa škrabkou

Jistě se také poohlížíte po receptech, jimiž byste ozvláštnili jídelníček a zároveň si zjednodušili práci. Někdy stačí málo, aby obyčejný postup dostal jiný rozměr.

Tento pokrm je důkazem, že úplně obyčejný kuchyňský pomocník dokáže jídlo povýšit na výjimečný kulinářský zážitek. Ideální řešení, hledáte-li něco neotřelého: zapékaná kuřecí prsa v sýrovém těstě. Jemné kousky kuřete obalené v těstě a zapékané s mozzarellou tvoří dokonalou harmonii chutí. Tento pokrm je jednoduchý, chutný a ideální pro každodenní vaření i slavnostní příležitosti. Výsledkem je jemné těsto plné chuti, která potěší celou rodinu.

Slaný koláč s jemně nastrouhaným kuřecím

Jistě se ptáte, co tedy je tím zázrakem, který ozvláštňuje tento recept, ale zároveň zjednodušuje práci a také podstatně zkrátí dobu přípravy, protože nemusíte rozmrazovat maso. Použití škrabky na zeleninu při přípravě masa! Zní to asi trochu nezvykle, ale právě tento trik dodá jídlu lehkost a zajímavou texturu. Jemně nastrouhané maso se snadno spojí s ostatními ingrediencemi, čímž vytvoří jedinečný pokrm, který si oblíbíte.

Ingredience:

  • Kuřecí prsa – 1 velký kus (zmrazený);
  • Vejce – 1 kus;
  • Mléko – 150 ml;
  • Hladká mouka – 80 g;
  • Prášek do pečiva – 1 lžička;
  • Mozzarella – 80 g;
  • Rajčata – 2 ks;
  • Sůl, pepř a oregano – podle chuti.
Salát s kuřecími prsy na bílém talíři se zelenou petrželkou

Snadný recept na kuřecí salát „Bohatá nevěsta“ pro všechny milovníky luxusních pokrmů za pár kaček

Zapékaná kuřecí prsa míchání směsi lžící v bílé míse

Postup:

  • Do mísy rozklepněte vejce, přidejte mléko, osolte a opepřete.
  • Směs rozšlehejte, aby byla hladká.
  • Přidejte prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem a postupně ji zapracujte do vaječné směsi. Vznikne hladké těsto.
  • Polovinu mozzarelly nastrouhejte na jemném struhadle a zapracujte ji do těsta.
  • Směs promíchejte vidličkou, aby se sýr rovnoměrně rozložil.
  • Zmrazená kuřecí prsa vyjměte z mrazničky a škrabkou na zeleninu z nich seškrabujte jemné kousky.
  • Tyto plátky masa vkládejte přímo do vroucí osolené vody.
  • Vařte krátce, dokud maso nezměkne.
  • Vyjměte ho děrovanou lžící a nechte důkladně okapat na sítu nebo vysušte papírovými utěrkami.
  • Připravené maso smíchejte s těstem.
  • Vzniklou směs nalijte do vymazané zapékací mísy.

Zapékaná kuřecí prsa porce žlutého slaného koláče na modrém talíři

  • Na povrch poklaďte plátky rajčat, posypte zbylou mozzarellou a dochuťte oreganem.
  • Pečte 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*