Tento lahodný dort dělám jen ze 4 ingrediencí. Kamarádky tvrdí, že chutná jako z luxusní cukrárny

Dvoubarevný dort hotový celý dort

Téměř všichni si rádi občas dopřejeme ke kávě nějaký hříšně sladký zákusek. Vyrobit takovou dobrotu lze i z několika málo ingrediencí, které míváme běžně doma. 

Krémové sladké dorty jsou vítanou součástí významných událostí, jakými jsou dětské oslavy, svatby, narozeniny a jiná výročí. Je to dáno tím, že vypadají slavnostně, bohatě a lákavě. Kdo přesně přišel s nápadem vytvořit dorty se smetanou, není známo. Údajně dokonce i ve starověkém Řecku a Římě se vyráběly zákusky ze směsi medu, mléka, vajec a dalších přísad. Tento recept pak pracuje se zakysanou smetanou.

Krémový dort ze čtyř surovin

V dnešní době se sice dorty prodávají v každém obchodě. Pořád je ale skvělou cestou vyrobit si takovou dobrotu sami doma. Budete tak mít zajištěno, že vznikla z kvalitních surovin. Navíc tento dort je tak jednoduchý, že do jeho přípravy můžete zapojit i děti. Uvidíte, že je to bude bavit a strávíte hezké společné chvíle u přípravy i u následné konzumace. Prozradíme vám, jak si připravit vlastní krémový dort s použitím minima surovin.

Ingredience:

  • Polohrubá mouka – 250 g;
  • Máslo – 150 g;
  • Cukr krupice – 70 g;
  • Zakysaná smetana – 400 g;
  • Moučkový cukr – 4 polévkové lžíce.
Patnáctiminutový zákusek hotový nakrájený

Bez tohoto lahodného tvarohového zákusku si můj manžel ranní kávu nedokáže ani představit

Příprava  dortu :

  • Máslo obalte v mouce a nastrouhejte na jemném struhadle.
  • Mouku smíchejte s kousky másla a rozetřete, až vznikne drobenka.
  • Drobenku smíchejte s  cukrem a dejte na pánev.
  • Na mírném ohni smažte drobenku dozlatova.

Dvoubarevný dort ukrojený na talíři

  • Smíchejte moučkový cukr se zakysanou smetanou a šlehejte mixérem, dokud se nevytvoří lehce znatelné vrcholky.
  • Třetinu zlaté strouhanky dejte do dortové formy a vzniklou vrstvu pomažte třetinou krému.
  • Takto střídejte vrstvy drobenky a krému, poslední bude krém.
  • Hotový dort můžete ozdobit strouhanou čokoládou.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*