Občas vedou lidé spory, zda raději „chlupaté“ broskve, nebo „nahaté“ nektarinky. Oboje ovoce je lahodné a zdravé. Do našeho receptu můžete použít kterékoli z těchto dvou.
Letní sezóna nabízí nespočet možností zpracování lahodného ovoce. Mezi oblíbené ingredience na chutné moučníky pro snídaně či svačiny nejen v teplých měsících patří bezpochyby broskve. Pro svou svěží, lehce navinulou, ale příjemně sladkou chuť a šťavnatost jsou jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce po celém světě.
Broskvová roláda lehká jako vánek
Jejich chuti a vůně se hojně využívá při výrobě jogurtů, tvarohových dezertů, ledového čaje, ale například i piva. V našich končinách se broskve používají do koláčů nebo například do knedlíků. Podle tohoto receptu si můžete připravit velice jednoduchou a rychle hotovou roládu plnou nakrájených kousků broskve, díky čemuž je krásně vláčná. Při posezení na terase u kávy to bude ideální dezert.
Ingredience:
- Vejce – 4 ks;
- Cukr krupice – 150 g;
- Sůl – ½ lžičky;
- Vanilkový cukr – 8 g;
- Polohrubá mouka – 150 g;
- Rostlinný olej – 2 polévkové lžíce;
- Mléko – 2 polévkové lžíce;
- Prášek do pečiva – 1 lžička;
- Broskve – 600 g.
Tato nadýchaná čokoládová roláda je mojí jistotou vždy, když mi dojde inspirace
Příprava broskvové rolády:
- Broskve nakrájejte na malé kostičky.
- Do mísy rozklepněte vejce, osolte, přidejte oba cukry.
- Několik minut šlehejte, dokud směs nezbělá.
- Do směsi nalijte rostlinný olej a mléko, šlehejte mixérem po dobu cca 15 vteřin.
- Do směsi nasypte mouku smíchanou s práškem do pečiva a dále šlehejte při nízké rychlosti, dokud nevznikne husté těsto.
- Umístěte pečicí papír na plech a namažte ho rostlinným olejem.
- Broskve položte na pečící papír a pokryjte je těstem.
- V těstu pečte broskve na 180 stupňů 25 minut.
- Vzniklý plát přeneste na mřížku pokrytou podložkou (například teflonovou).
- Vrstvu sviňte do rolády a nechte vychladnout.
- Po ztuhnutí lze roládu zdobit dle libosti. Polijte ji například čokoládou a rozdrobte na ni ořechy.
Napište komentář