Nejchutnější broskvová roláda dle poctivé staročeské receptury: Její příprava vám nezabere ani 5 minut

Broskvová roláda hotová nakrojená

Občas vedou lidé spory, zda raději „chlupaté“ broskve, nebo „nahaté“ nektarinky. Oboje ovoce je lahodné a zdravé. Do našeho receptu můžete použít kterékoli z těchto dvou.

Letní sezóna nabízí nespočet možností zpracování lahodného ovoce. Mezi oblíbené ingredience na chutné moučníky pro snídaně či svačiny nejen v teplých měsících patří bezpochyby broskve. Pro svou svěží, lehce navinulou, ale příjemně sladkou chuť a šťavnatost jsou jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce po celém světě.

Broskvová roláda lehká jako vánek

Jejich chuti a vůně se hojně využívá při výrobě jogurtů, tvarohových dezertů, ledového čaje, ale například i piva. V našich končinách se broskve používají do koláčů nebo například do knedlíků. Podle tohoto receptu si můžete připravit velice jednoduchou a rychle hotovou roládu plnou nakrájených kousků broskve, díky čemuž je krásně vláčná. Při posezení na terase u kávy to bude ideální dezert.

Ingredience:

  • Vejce – 4 ks;
  • Cukr krupice – 150 g;
  • Sůl – ½ lžičky;
  • Vanilkový cukr – 8 g;
  • Polohrubá mouka – 150 g;
  • Rostlinný olej – 2 polévkové lžíce;
  • Mléko – 2 polévkové lžíce;
  • Prášek do pečiva – 1 lžička;
  • Broskve – 600 g.
Sušenky s čokoládovou polevou hotová roláda

Tato nadýchaná čokoládová roláda je mojí jistotou vždy, když mi dojde inspirace

Příprava broskvové rolády:

  • Broskve nakrájejte na malé kostičky.
  • Do mísy rozklepněte vejce, osolte, přidejte oba cukry.
  • Několik minut šlehejte, dokud směs nezbělá.
  • Do směsi nalijte rostlinný olej a mléko, šlehejte mixérem po dobu cca 15 vteřin.
  • Do směsi nasypte mouku smíchanou s práškem do pečiva a dále šlehejte při nízké rychlosti, dokud nevznikne husté těsto.

Broskvová roláda těsto nalité na plechu

  • Umístěte pečicí papír na plech a namažte ho rostlinným olejem.
  • Broskve položte na pečící papír a pokryjte je těstem.
  • V těstu pečte broskve na 180 stupňů 25 minut.
  • Vzniklý plát přeneste na mřížku pokrytou podložkou (například teflonovou).

Broskvová roláda upečený korpus

  • Vrstvu sviňte do rolády a nechte vychladnout.
  • Po ztuhnutí lze roládu zdobit dle libosti. Polijte ji například čokoládou a rozdrobte na ni ořechy.

Broskvová roláda hotová celá

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*