Tento koláč peču v létě každý víkend. Je tak dobrý, až nikdo nevěří, že není z cukrárny. Cenově dostupný recept

koláč s ovocem

Příprava ovocných koláčů může být často náročná nejen časově, ale i finančně. S pomocí tohoto receptu však vytvoříte rychlý, levný a skvělý ovocný koláč, na kterém si všichni pochutnají.

Ovocné koláče bývají dobré buď jako dezert po dobrém obědě nebo například jako chuťovka k odpolední kávě. Spousta lidí však tyto dezerty raději kupuje, jelikož jejich příprava může být někdy velmi otravná a náročná. S pomocí tohoto jednoduchého a levného receptu by se však mohli někteří lidé inspirovat k tomu, aby si chutný dezert připravili sami doma.

Co budete potřebovat

  • 4 vejce
  • 180 g cukru
  • 1 čajová lžička vanilkového cukru
  • 200 ml mléka
  • 200 ml rostlinného oleje
  • 370 g mouky
  • 10 g prášku do pečiva
  • jahody dle chuti
  • borůvky dle chuti
  • 250 g tvarohu
  • 50 g moučkového cukru

koláč

Připravte koláčovou směs

Vezměte si nějakou větší misku a dejte do ní 3 vejce s vanilkovým cukrem a normálním cukrem a pomocí mixéru vše dohladka rozšlehejte. Mléko mezitím ohřejte a poté nalijte do misky. Spolu s mlékem ještě přidejte rostlinný olej a vše společně opravdu důkladně promíchejte, ať se vám chutě rovnoměrně rozdělí do celé směsi.

koláč

Udělejte správné těsto

Do misky k ostatním ingrediencím následně nasypejte prášek do pečiva společně s moukou, kterou do misky prosejte přes sítko. Vše opět promíchejte, a poté uhněťte těsto. Dalším krokem je příprava zapékací mísy či koláčové formy. Tu lehce potřete rostlinným olejem a pak do ní nalijte koláčové těsto. Základ koláče máte prakticky hotový.

Želírovaný koláč s jahodami podle doporučení mé babičky: Recept ze 60. let – je z kefíru a nepřidává se do něj žádné máslo

dezert koláč s ovocem

Zbývá krém a ovoce

V menší misce smíchejte tvaroh s posledním vejcem a moučkovým cukrem. Míchejte poté tak dlouho, dokud se z této směsi nestane krém. Následně koláč ozdobte borůvkami a jahodami. Nakonec pomocí polévkové lžíce udělejte na koláči takové ostrůvky krému. Nakonec zbývá už jen dát koláč péct na 50 minut do trouby rozehřáté na 180 °C. Na posledních 10 minut koláč přikryjte pečícím papírem, aby se vám vršek koláče nespálil a máte hotovo.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*