Loupání vajec během pár vteřin. Pomůže trik s ledovou vodou

Také nesnášíte loupání vajec, jelikož je zdlouhavé, a ne vždy se vám podaří získat dokonale čisté, hezky vypadající vejce? Možná jste se již setkali s řadou postupů a metod, které ale měly jedno společné. Reálně moc nefungovaly. Proto vám ukážeme ještě jednu, která funguje zaručeně.

Vejce klasicky uvařte

Základem je vaření vajec. To není nic složitého. Stačí je dát do vody, tu přivést k varu a potom stačí čekat asi deset minut na to, než jsou vejce uvařená. Když se tak stane, vypněte sporák, vezměte hrnec a vylejte z něho veškerou horkou vodu. Následně vezměte jedno vejce a postupujte dále.

Vložte vajíčko do sklenice

Nyní vložte horké vejce do sklenice. Nebo můžete využít jakoukoliv jinou objemově podobnou nádobu. Nemusí být nijak velká, jenom je důležité, aby se do ní vejce vešlo. A také aby se dala zakrýt. Toto je nezbytné pro následující postup.

Napusťte ledovou vodu

Nyní do sklenice napusťte vodu. Dbejte na to, aby byla skutečně ledová. Proto nechte kohoutek s vodou chvíli odtočit. Nebo můžete klidně vodu natočit do zásoby do lahve a dát si ji během vaření do mrazáku. I to výrazně sníží teplotu. Zde platí jednoduché pravidlo, že čím je voda studenější, tím lépe. Tohoto důležitého faktu se držte.

Zahrkejte se sklenicí

Nyní přiklopte na sklenici svou dlaň, nebo pokud máte jinou nádobu, použijte víčko. Opatrně se sklenicí zatřeste. Nebojte se toho, že bude vejce mlátit o stěny. Sklenice to vydrží a u vajíčka se lehce naruší skořápka, čehož potřebujete dosáhnout. Díky tomu se pod ní dostane studená voda.

Loupání bude hračkou

A poslední krok? Jednodušší, než si myslíte. Už postačí jenom vajíčko oloupat. Budete překvapeni, jak rychle a jak snadno to půjde. Výsledek navíc bude dokonale hladký, bez obav z toho, že by snad byl bílek, jakkoliv narušen. To se při běžném loupání často stává a vejce při servírování vypadá velmi nevzhledně.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]