Pokud milujete maliny, rozhodně vyzkoušejte tento jednoduchý dort, který zvládne připravit úplně každý. Opravdu to stojí za to.
Pokud zrovna čekáte nějakou návštěvu a nevíte, co byste jim tak upekli, protože máte pocit, že stále pečete jen jedno a to samé, pak rozhodně musíte vyzkoušet tento jednoduchý recept. No a jestli máte rádi maliny, tak už na nic nečekejte a vrhněte se do pečení, protože tento dezert bude to pravé pro vás. Samozřejmě, že můžete použít i mražené maliny. Vznikne vám dezert, který je lehký jako obláček.
Co budete potřebovat
Těsto
- 3 žloutky
- 30 gramů moučkového cukru
- půl lžičky prášku do pečiva
- 48 gramů vanilkového cukru
- 150 gramů pšeničné mouky
- 100 gramů másla
Na pusinky
- 3 bílky
- 150 gramů cukru
- 2 lžičky škrobu
Na krém
- 450 mililitrů mléka
- 200 gramů cukru
- 2 vejce
- 8 gramů vanilkového cukru
- 200 gramů másla
- 60 gramů mouky
Želatina
- 500 gramů malin
- 850 ml šťávy
- 20 gramů želatiny
Je to opravdu jednoduché
Nejprve si do mísy dejte mouku, přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr a také prášek do pečiva. Vše dobře promíchejte. Máslo nakrájejte na kostičky a poté přidejte k suché směsi. Vše rozdrťte rukama do drobenky. Poté do hmoty přidejte žloutky, propracujte a těsto dejte do sáčku a poté do lednice asi na 15 minut. Zapékací mísu vyložte pečicím papírem. Vložte do ní těsto a rovnoměrně rozprostřete. Poté misku vložte na 30 minut do ledničky.
Poté těsto dejte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte asi 20 minut. Bílky dejte do hrnku a osolte. Šlehejte do nadýchané pěny a poté přidejte jednu lžíci cukru. Měla by vám vzniknout hustá hmota. Poté přidejte škrob a dobře promíchejte. Na plech dejte kus pečícího papíru a nakreslete na něj čtverec podle velikosti formy, ve které se koláč pekl. Poté bílky dejte na papír a urovnejte podle čtverce.
A máte skoro hotovo
Dejte bílky do trouby předehřáté na 140 stupňů a pečte asi hodinu a půl. Poté troubu vypněte, otevřete dvířka a nechte pusinky úplně dojít. Do želatiny přidejte trochu šťávy a nechte nabobtnat. Poté nabobtnalou želatinu přendejte do pánve a zahřejte do tekutého stavu. Nalijte ji do mísy a promíchejte se zbylou šťávou. Výslednou hmotu dejte do chladničky asi na půl hodiny.
Na vychladlý základ dejte maliny a přelijte vychlazeným želé. No a nakonec si připravte krém. V míse rozšlehejte vejce, přidejte cukr, vanilkový cukr a šlehejte do nadýchané hmoty. Poté přidejte mouku a promíchejte. Poté po troškách přilévejte horké mléko a míchejte. Nalijte hmotu do hrnce a dejte na sporák. Za stálého míchání smetanu povařte do zhoustnutí.
Přejeme vám dobrou chuť
Do hrnku dejte změklé máslo a šlehejte mixérem 7-10 minut. Potom do něj postupně přidávejte vámi uvařený krém. Z lednice vyndejte dort s želé a dejte na něj krém. Zarovnejte a navrch položte pusinky. Přitlačte a hotový dort dejte na celou noc do lednice. Poté můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář