Máslové sušenky rozplývající se v ústech: Potřebujete minimum ingrediencí a špetku času

S růstem cen potravin v maloobchodě souvisí snaha lidí ušetřit. Někteří se pustili do pečení vlastního pečiva, zákusků i dalších dobrot. Doma je možné si připravit také lahodné a jednoduché sušenky.

Sušenky patří ke vděčném občerstvení, které je možné předložit hostům, když přijdou na návštěvu. Je to také jedním z mlsů, jež si člověk dá, když ho honí chuť na něco sladkého. Místo předraženého kupovaného zboží je možné si sušenky upéct doma. Budou chutnější a kvalitnější než ty z obchodu. Určitě se vám povedou, pokud budete postupovat podle našeho návodu.

Máslové sušenky snadno a rychle

Nejchutnější jsou sušenky z másla. To se pak budou jen rozplývat na jazyku, jak budou jemné. Jako náplň dobře poslouží smetanový sýr, krémový sýr philadelphia nebo italský sýr ricotta. Nemáte-li je po ruce, lze použít i sýr cottage. Jsou to všechno sýry, z nichž bude nádivka velmi lahodná.

Co budete potřebovat k přípravě těsta

  • 125 g másla
  • 2 celá vejce
  • 80 g pískového cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 350 g hladké mouky

Co budete potřebovat k přípravě nádivky

  • 150 g sýru smetanového, philadelphia, ricotta, Cottage
  • moučkový cukr dle chuti
  • 1 polévková lžíce mouky
  • citronová kůra dle chuti

Postup přípravy

  1. Změklé máslo se smíchá s cukrem a vejci a vyšlehá se do pěny.
  2. Do pěny se přidá mouka a prášek do pečiva a dobře se vypracuje na hladké těsto.
  3. Pracovní deska se pomoučí a z těsto se vyválí na placku silnou asi 3 až 5 milimetrů.
  4. Nyní z těsta vykrojíte kruhy a přenesete je plech vyložený pečicím papírem.
  5. Nyní si připravíte nádivku do sušenek. Sýr se smíchá s cukrem, moukou, citronovou kůrou a vyšlehá se do hladka.
  6. Našlehanou nádivkou potřete kolečka z těsta a protilehlé konce spojíte do trubičky.
  7. Předehřejete troubu na 180 °C a vložíte do ní plech se sušenkami. Pečete po dobu 20 minut.
  8. Upečené sušenky se popráší moučkovým cukrem.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*