S růstem cen potravin v maloobchodě souvisí snaha lidí ušetřit. Někteří se pustili do pečení vlastního pečiva, zákusků i dalších dobrot. Doma je možné si připravit také lahodné a jednoduché sušenky.
Sušenky patří ke vděčném občerstvení, které je možné předložit hostům, když přijdou na návštěvu. Je to také jedním z mlsů, jež si člověk dá, když ho honí chuť na něco sladkého. Místo předraženého kupovaného zboží je možné si sušenky upéct doma. Budou chutnější a kvalitnější než ty z obchodu. Určitě se vám povedou, pokud budete postupovat podle našeho návodu.
Máslové sušenky snadno a rychle
Nejchutnější jsou sušenky z másla. To se pak budou jen rozplývat na jazyku, jak budou jemné. Jako náplň dobře poslouží smetanový sýr, krémový sýr philadelphia nebo italský sýr ricotta. Nemáte-li je po ruce, lze použít i sýr cottage. Jsou to všechno sýry, z nichž bude nádivka velmi lahodná.
Co budete potřebovat k přípravě těsta
- 125 g másla
- 2 celá vejce
- 80 g pískového cukru
- 1 balení vanilkového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 350 g hladké mouky
Co budete potřebovat k přípravě nádivky
- 150 g sýru smetanového, philadelphia, ricotta, Cottage
- moučkový cukr dle chuti
- 1 polévková lžíce mouky
- citronová kůra dle chuti
Postup přípravy
- Změklé máslo se smíchá s cukrem a vejci a vyšlehá se do pěny.
- Do pěny se přidá mouka a prášek do pečiva a dobře se vypracuje na hladké těsto.
- Pracovní deska se pomoučí a z těsto se vyválí na placku silnou asi 3 až 5 milimetrů.
- Nyní z těsta vykrojíte kruhy a přenesete je plech vyložený pečicím papírem.
- Nyní si připravíte nádivku do sušenek. Sýr se smíchá s cukrem, moukou, citronovou kůrou a vyšlehá se do hladka.
- Našlehanou nádivkou potřete kolečka z těsta a protilehlé konce spojíte do trubičky.
- Předehřejete troubu na 180 °C a vložíte do ní plech se sušenkami. Pečete po dobu 20 minut.
- Upečené sušenky se popráší moučkovým cukrem.
Napište komentář