Když nevíte, co rodině připravit na večeři, tak mleté maso to jistí. Lze z něho uvařit chutné jídlo, po kterém se jen zapráší. Chce to ovšem zná dobrý recept, který je rychlý a snadný.
Když přijdete ze zaměstnání domů a máte uvařit večeři pro sebe a zbytek osazenstva vaší domácnosti, tak určitě rádi sáhnete po receptu, u kterého nestrávíte hodiny v kuchyni. Oplatí se proto mít doma v zásobě mleté maso, což je vděčná výchozí surovina pro řadu pokrmů. Stačí přidat další ingredience, které masu dodají jedinečnou chuť.
Co budete potřebovat k přípravě masové rolky
- 500 g mletého masa (vepřové, hovězí)
- 3 vejce
- 1 středně velká cibule
- 200 g tvrdého sýra (Eidam, Gouda, Ementál)
- 150 ml polotučného mléka
- 200 g polohrubé mouky
- sůl, pepř dle potřeby
Postup přípravy
- Připravíme si mleté maso. Lze použít jen vepřové, případě hovězí nebo směs obou mas. Záleží na vašich zvyklostech.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Přidáme ji k mletému masu a dobře vše promícháme.
- Doplníme 1 vejcem, osolíme a opepříme dle chuti.
- Opět propracujeme a necháme chvíli stát. Pak na pečicím papíru vyválíme plát, který poklademe strouhaným sýrem. Plát zabalíme do rolky, pomáháme si přitom pečicím papírem.
- Nyní masovou rolku zabalíme do pečicího papíru a uložíme na 3 hodiny do mrazáku ztuhnout, protože pak se nám bude lépe krájet na plátky.
- Ze 2 vajec, mléka a mouky vytvoříme hladké těsto.
- Vyjmeme rolku z mrazáku a nakrájíme ji na plátky. Jednotlivý kousek obalíme v těstíčku.
- Obalené kousky rolky opečeme na pánvi na rostlinném oleji do zlatova. Kdo má horkovzdušnou fritézu, může použít i ji. Lze smažit také v obyčejné fritéze.
- Jakmile jsou masové rolky hotové, poklademe je na papírový ubrousek, aby do sebe vtáhl přebytečný tuk. Je třeba si dát pozor na to, aby se papír na rolky nepřilepil.
- Podáváme s chlebem nebo bramborovým pyré.
Napište komentář