Skvělé masové placky se sýrovou náplní zachutnají celé rodině

Pokud vás už nudí klasické karbanátky nebo holandské řízky, pak je vhodný čas vyzkoušet další recept z mletého masa. Lahodné masové placky se sýrovou náplní.  

Placky jsou díky náplni opravdu šťavnaté. Mleté maso, sýr a zakysaná smetana je opravdu geniální kombinace, která vás nadchne. Příprava je samozřejmě trochu časově náročnější, ale není to nic, co by se nedalo zvládnout. Jde jen o to připravit jednotlivé části pokrmu a pak už jen čekat, než se maso upeče. Mezitím budete mít čas připravit si přílohu.

Připravte si i mleté kuřecí maso 

Na tento recept budete potřebovat dva plátky toustového chleba a 250 mililitrů mléka. Dále 300 gramů mletého kuřecího masa a 700 gramů hovězí mleté. Připravte si čtyři stroužky česneku, sůl, pepř a svazek kopru. Dále je třeba připravit 200 gramů tvrdého sýra a stejné množství tučné zakysané smetany. Potřebovat budete ještě dvě vejce. Jako první namočte toustový chleba do mléka. Poté si smíchejte v misce hovězí a kuřecí mleté maso.  

Postupně do něj přidávejte najemno nakrájenou cibuli a česnek. Nakonec ke směsi přidejte také rozmáčený chléb s mlékem. Vše podle své chuti osolte a opepřete. Následně vypracujte homogenní těsto. Nyní je čas z masového těsta vytvořit stejně velké placky, které vyskládejte na plech s pečícím papírem. Až to budete mít, vytvořte do každé porce malý důlek na sýrovou náplň. Tu je třeba si nejprve nachystat. 

Čas na nachystání sýrové náplně 

V misce promíchejte zakysanou smetanu spolu s vejci a jemně nastrouhaným sýrem. Nakonec přisypte nasekaný čerstvý kopr a máte hotovo. Touto směsí naplňte připravené placky. Nyní dejte připravený pokrm do trouby a pečte po dobu 40 minut při teplotě 200 stupňů. Až bude vše upečené, vyjměte masové placky z trouby a můžete podávat.  

K pokrmu se hodí vařené brambory, případně bramborová kaše. Tu můžete vylepšit tím, že místo mléka použijete smetanu. Kromě přílohy se však k masovým plackám bude hodit i zeleninový salát, případně nakládaná zelenina ve sladkokyselém nálevu. Pokud se vám nechce chystat přílohu, můžete placky jíst s pečivem jako je rohlík nebo chleba. I tak si na nich velmi pochutnáte.  

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]