Ženy v Turecku přidávají do mletého masa mléko a nedají na to dopustit. Rozhodně to vyzkoušejte i vy, je to vážně dobrý nápad.
Pokud máte zrovna v plánu připravit na oběd něco z mletého masa, vyzkoušejte do něj přidat mléko. Mnoho žen to tak dělá a nedají na to dopustit. A to především ženy z Turecka. Pokud tedy chcete, aby váš oběd byl šťavnatý a všichni si na něm pochutnali, vyzkoušejte to. A je dost možné, že to od teď budete dělat stále.
Co budete potřebovat
- 0,5 kg hovězího masa
- 1 cibule
- 10 lžic mléka
- Mletý černý pepř dle chuti
- Pšeničná mouka podle chuti
- 2 stroužky česneku
- Sůl podle chuti
- 1 lžička koření na maso
Je to opravdu velmi jednoduché a dobré
Nejprve si mleté maso vložte do nějaké hluboké misky. Přidejte mléko, sůl, koření a pepř. Cibuli si oloupejte a nakrájejte nadrobno a česnek také. Přidejte je k masu. Ručně pořádně zamíchejte a poté nechte asi půl hodiny odstát. Ze vzniklé směsi si nyní můžete začít tvarovat řízky. Jejich velikost už je jen na vás.
Řízky obalte ve strouhance nebo v pšeničné mouce. Jako obal můžete použít kukuřičnou mouku nebo ovesné vločky. Smažte na rozpáleném slunečnicovém oleji z obou stran dohněda. Řízky buď několik minut smažte a nebo pánev zakryjte pokličkou a maso poduste. Řízky podávejte buď s vařenými brambory a nebo s bramborovou kaší. Tak šťavnaté maso jste ještě nejedli. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář