Kamarádka mi konečně prozradila, jak dělá karbanátky tak šťavnaté a křupavé zároveň

Karbanátky pečené v troubě hotové na plechu

Mleté maso je oblíbenou surovinou v naší kuchyni. Snadno a rychle se totiž zpracovává, zároveň dobře absorbuje chuť nejrůznějšího koření a dobře se kombinuje s mnoha přílohami. 

Kromě například sekané či kuliček využívaných k nejrůznějším omáčkám se v našich končinách těší velké oblibě karbanátky. Připravíte-li je v troubě se smetanovou omáčkou, budou nejen šťavnaté a jemné, ale oblíbí si je i ti, kdo touží jídelníček odlehčit od přepáleného tuku. Pokud byste i vy rádi odlehčili své stravování od smažených jídel, rozhodně vyzkoušejte tento recept.

Karbanátky pečené se smetanovou omáčkou

Smetanová omáčka dodá těmto karbanátkům ze dvou druhů masa úžasnou jemnost a měkkost. Díky způsobu přípravy můžete také najednou udělat karbanátků hned plný plech. Bude jich dost nejen pro celou rodinu, ale i třeba pro návštěvy nebo na slavnostní tabuli. Recept je snadný, poradí si i naprostí začátečníci!

Ingredience:

  • Hovězí maso  – 200 g
  • Vepřové maso – 300 g
  • Cibule – 1 ks
  • Brambory – 2 ks
  • Vejce – 2 ks
  • Česnek – 5 stroužků
  • Mléko – 0,5 lžíce
  • Bílé pečivo – 100 g
  • Smetana – 200 ml
  • Zelená nať – dle chuti
  • Sůl – dle chuti
  • Mletý černý pepř – dle chuti
Roláda z mletého masa hotová

Roládu z mletého masa naplním levnými přísadami, které vytvoří dokonalou chuťovou harmonii

Karbanátky pečené v troubě mletí masa

Postup:

  • Oloupejte cibuli a společně s oběma druhy masa ji rozemelte v mlýnku na maso.

Karbanátky v troubě mleté maso

  • Brambory nastrouhejte na struhadle a přidejte je do mletého masa.

Karbanátky v troubě strouhání brambor

  • Přidejte vejce, 3 stroužky prolisovaného česneku, sůl a pepř.
  • Vše promíchejte.
  • Smíchejte mléko s bílým pečivem a pomocí mixéru je rozmělněte na kaši.

Karbanátky v troubě pečivo

  • Vzniklou kaši přidejte do mletého masa spolu s nasekanou zelenou natí a promíchejte.
  • Pokud je mleté maso příliš řídké, můžete přidat trochu krupice nebo mouky.
  • Hmotu vložte na 1 hodinu do lednice.
  • Plech vyložte pečicím papírem, který potřete olejem.

Karbanátky v troubě tvarování

  • Vytvarujte karbanátky a položte je na plech.
  • Pro snadnější formování domácích karbanátků si namočte ruce do vody.
  • Pečte 30-40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Karbanátky v troubě omáčka

  • Na přípravu omáčky smíchejte smetanu a prolisovaný česnek, přidejte trochu vody.
  • Omáčku nalijte na plech 10 minut před koncem pečení karbanátků.
  • Podávejte s libovolnou přílohou — s karbanátky pečenými v troubě chutná všechno!

 

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*