Líné karbanátky zapékané se zelím a další zeleninou. Univerzální recept na oběd a večeři za pár kaček

Tento pokrm se skvěle hodí jak na oběd, tak i na večeři. Záleží jen na vás, kdy ho budete podávat. Důležité je, že je výborný.

Pokud hledáte nějaký dobrý recept na oběd, už s tím můžete přestat, protože si rozhodně musíte vyzkoušet tento skvělý recept. Je to tak jednoduché a chutné jídlo, které si můžete připravit kdykoliv na něj dostanete chuť. Je jen malá pravděpodobnost, že byste se ho přejedli. Zelí tomuto pokrmu dodá jemnost a celková chuť je opravdu velmi dobrá.

Co budete potřebovat

Je dost možné, že si někde v restauraci vždy dáváte nějaké závitky z mletého masa. Ale stejný pokrm si můžete připravit i doma a vlastně bude chuťově mnohem lepší, než ten kupovaný. Co tedy budete potřebovat?

  • mleté maso
  • cibule
  • vejce
  • zelí
  • zakysaná smetana
  • rajčatový protlak
  • voda
  • sůl, pepř, koření
  • mrkev
  • sladká paprika

Je to vážně jednoduché

Pokud si nejste jisti tím, že zelí bude dostatečně měkké, jednoduše ho nakrájejte a poté zalijte horkou vodou. Počkejte, dokud trošku nezměkne. No a potom už je postup jasný. Do hluboké mísy si dejte mleté maso a další ingredience. Nezapomeňte na sůl, pepř a další koření. Vše důkladně promíchejte a rukama vytvarujte placičky. Vložte do nějaké zapékací misky.

Na stejné pánvi poté poduste cibuli, mrkev a papriku do měkka. Osmaženou zeleninu si rozložte na závitky a zalijte omáčkou ze smetanovo-rajčatové směsi. Na omáčku si vezměte zakysanou smetanu, do ní přidejte rajčatový protlak, sůl, pepř a horkou vodu. Promíchejte a poté už jen nalijte na závitky. Pečte v předehřáté troubě na 210 stupňů, dokud nebudou úplně hotové. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*