Na čištění odpadu lze kromě chemie použít i běžné věci z domácnosti

Na čištění odpadu se nemusí volat ani instalatér, ani se nemusí používat drahá chemie. Pomoci mohou jednodušší postupy. Ingredience, které má většina lidí doma. Po vyzkoušení se každý diví tomu, jak je možné že tak dokonale fungují. Podívejte se na pětici osvědčených metod.

Jedlá soda a ocet

Populární metoda, která je založena na tom, že do odpadu nasypete 100 g jedlé sody, potom ji zalijete 100 ml horkého octa, a když proběhne chemická reakce, tak přidáte ještě litr vroucí vody. Necháte několik desítek minut působit a odpad by měl být čistý a uvolněný.

Vroucí voda se solí

Jeden z nejjednodušších způsobů, jaký jenom existuje. Potřebovat na něho budete sůl, zhruba 100 gramů, kterou nasypete do vašeho odpadu. Potom k tomu přidáte trochu vařící vody, kterou sůl zalijete. Takto nechte působit pár desítek minut. Tato metoda přijde vhod i jako velmi dobrá prevence.

Prostředek na nádobí

I ten je dobrou volbou na čistění odpadu. Hlavně ve chvíli, kdy za ucpáním stojí především mastnota. Použijte asi 100 ml přípravku na nádobí, nalijte ho do odpadu a potom zalijte vroucí vodou. I tady nechte nějaký čas působit a potom můžete propláchnout. Pokud metoda nefunguje, zkuste některou z jiných.

Klasický vysavač

Sice netradiční, ale také zajímavá metoda. Ideální jsou takzvané vodní vysavače, které zvládnou i tekutinu. Hadici vysavače omotejte kouskem hadru a nasuňte na ústí odpadu. Je třeba, aby vše dobře těsnilo. Potom vysavač zapněte a nechte ho pracovat. Vytvoří se dlouhodobý podtlak, který může nečistoty uvolnit.

Zvon na odpady

Známá klasika, která se jeví jako skvělá první pomoc. I tady je vaším pomocníkem tlak. A to kombinace přetlak a také podtlaku. Jednoduše zvon nasaďte na odpad a začnete s ním hýbat. I tato metoda čištění odpadu se dá zařadit mezi varianty velmi účinné. Zvon stojí pár korun a je dobré mít ho doma při ruce.

Fotografie: Pinterest

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]