Na zadržování vody v těle pomůže domácí přípravek z běžných potravin

Mnoho žen trápí usazování tuku v oblasti břicha a také přílišné zadržování vody. I když pravidelně cvičí a dodržují zásahy zdravého stravování, nemohou se těchto nepříjemných problémů zbavit. Dnes vám proto přinášíme recept na výrobu jedinečného přírodního přípravku, s jehož pomocí se z těchto potíží velmi snadno zbavíte.

Kromě toho má ale tato směs na náš organismus i mnoho dalších zdraví prospěšných účinků, neboť je velmi bohatá na antioxidanty a další cenné látky.

Jak si tento přírodní lék vyrobit?

Na výrobu tohoto přírodního prostředku budete potřebovat čtyři citrony, přibližně dva centimetry čerstvého zázvoru, dvě polévkové lžíce mleté skořice, tři polévkové lžíce medu a přibližně čtvrt sklenice vody. První krokem je vymačkání šťávy z citronů a její následné vložení do mixéru, společně se všemi ostatními ingrediencemi, tedy zázvorem, skořicí, medem a vodou.

Tyto ingredience v mixéru míchejte po dobu přibližně tří minut, až dojde k vytvoření jednotné homogenní směsi. Následně tuto směs přendejte do uzavíratelné skleněné nádoby a uchovávejte v lednici. Pro dosažení optimálních výsledků se doporučuje konzumace jedné polévkové lžíce této směsi dvakrát denně před jídlem po dobu čtrnácti dnů. Po těchto čtrnácti dnech následuje dvoutýdenní pauza a následně se opět směs konzumuje po dobu dalších dvou týdnů.

Zázračný vliv na náš organismus

Vzhledem k ingrediencím, ze kterých je tento přírodní produkt vyroben, má kromě hubnutí i mnoho dalších zdraví prospěšných účinků na náš organismus. Skořice obsahuje různé minerály, vitamíny a také speciální látky, které pomáhají stabilizovat hladinu cukru v krvi.

Navíc silice obsažené ve skořici mají rovněž mnoho léčivých vlastností, prospěšných především pro náš oběhový systém a trávení.

Vědeckými výzkumy bylo prokázáno, že pravidelné užívání skořice pomáhá při odbourávání tuků a urychluje látkovou výměnu. Citronová šťáva vyniká především vysokým obsahem vitaminu C, ale obsahuje také vitamin B, A či P. Kromě vitaminů je bohatá i na vápník, hořčík, draslík, fosfor a železo.

Další výhodou citronů je, že obsahují mnoho elektrolytů, tím pomáhají hydratovat naše tkáně a zároveň umožňují odplavovat z těla škodlivé toxiny. V porovnání s ostatním ovocem citrony vynikají také vysokou koncentrací záporných iontů, čímž pomáhají zvyšovat množství kyslíku v mozku.

Také med obsahuje velké množství zdraví prospěšných látek, například vitamíny C a B6 či minerální látky, jako je vápník, draslík, fosfor, zinek či železo. Již od starověku byl med používán v léčitelství především pro své skvělé antibakteriální a antiseptické účinky, podobně jako zázvor.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]