Nakládaný bůček s česnekem je skvělou pochoutkou pro milovníky masa

Milujete maso a uzené na různé způsoby? Pokud ano, zkuste zajímavý nakládaný blček s česnekem. Jeho příprava je snadná a chuť dokonalá. Garantujeme vám, že se zařadí mezi další oblíbené pokrmy, které si tak rádi zakrojíte. Tedy mezi různé druhy uzených mas, mezi klobásy, salámy a další uzeniny.

Co budete potřebovat?

  • 300 g bůčku
  • 3 stroužky česneku
  • 7 kuliček černého pepře
  • 30 g soli
  • 3 bobkové listy

Volba bůčku je na vás. Dnes už není problém vybrat si podle různého množství masa. Někdo raději libovější, jiný zase tučnější verzi. Kupte tu, která vyhovuje vám. Naložit můžete v podstatě jakýkoliv.

Připravte si suroviny

Základem receptu na nakládaný bůček je správná příprava. Co bude potřeba si nachystejte předem a potom už můžete pouze vytvářet toto lahodné jídlo. Mějte po ruce dostatečně velkou uzavíratelnou nádobu, dále také oloupaný česnek, ale i bůček, který omyjete a nakrájíte na zhruba tři až čtyři, pokud možno stejně velké části.

Osolte maso a vložte ho do nádoby

Nyní začněte důkladně nasolovat bůček. Každý kousek osolte dostatečně a důkladně ze všech stran.

Potom ho můžete vložit do dané nádoby. Když tam jsou všechny a sůl vám ještě zbyla, tak ji nasypejte dovnitř. To proto, že bude působit jako konzervant.

Doplňte ostatními surovinami

Nyní už stačí přidat ostatní suroviny, tedy oloupaný a na plátky nakrájený česnek, dále také kuličky celého černého pepře a dále bobkový list. Následně už stačí pouze vytvořit nálev.

Přidejte vodu

Nálev je velmi jednoduchý, jelikož nakládaný bůček bude ležet ve vodě. Vodou bůček důkladně zalijte tak, aby byl celou dobu potopený a nedošlo k situaci, že by vykukoval. Následně nádobu zavřete a můžete umístit do lednice.

Za tři dny je hotovo

A kdy bude váš nakládaný bůček hotový a kdy ho můžete poprvé ochutnat? Ideálně za 3 dny. Kousek vyndejte z vašeho nálevu, nechte ho lehce okapat a nakrájejte ho na plátky. Podávat ho doporučujeme s čerstvým chlebem a klidně také s trochou hořčice a čerstvého křenu. To je kombinace, která rozhodně nezklame.