Tyto křupavé a lahodné dýňové placky dělám vždy, když nemám moc času ani peněz. Můj manžel je miluje

Dýně je typickou podzimní surovinou, kterou můžeme hojně využít v kuchyni. Málokoho by napadlo, že nám může dokonce nahradit maso při přípravě hlavního chodu.

Oblíbenou podzimní surovinou je rozhodně dýně, která právě v tomto období dozrává. Kromě toho, že se hodí na přípravu lahodné krémové polévky, která v podzimních měsících zahřeje, můžeme si z ní připravit i lahodné placky. Ty se nám hodí jako hlavní chod a mohou nám jednoduše nahradit řízek nebo steak. Budete překvapeni, že i na vegetariánském jídle si můžete pochutnat.

Ingredience potřebné na přípravu dýňových placek:

  • 850 gramů dýně
  • 4 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 3 středně velká vejce
  • 200 gramů tvrdého sýra
  • 3 polévkové lžíce hladké soli
  • 3 polévkové lžíce strouhanky
  • petržel, koření na maso
  • sůl, pepř

Obalovaná dýně

Dýni si očistíme a nakrájíme

Dýni je zapotřebí nejprve očistit a zbavit vnější slupky. Pokud máme k dispozici mladou dýni hokaido, můžeme ji zpracovat i se slupkou, u jiných druhů není žádoucí. Jakmile máme dýni oloupanou, nakrájíme na tenké plátky o tloušťce cca 1 – 2 centimetry. Takto připravené plátky mírně naklepeme kladívkem na maso a z obou stran posypeme solí a pepřem.

Nadýchaná pizza podle roky utajovaného receptu: Lze dělat na desítky způsobů a je hotová do 10 minut

obalovaná dýně

S dýní jednáme jako by to byl řízek

Naklepané a ochucené kousky dýně vložíme do hlubokého hrnce a zalijeme horkou vodou. Na středním plamenu je následně přivedeme k varu a necháme zde zhruba 5 minut. Po této době plátky dýně z vody vyjmeme a necháme vychladnout.

Mezitím, co nám dýně stranou chladne, nastrouháme si tvrdý sýr najemno a v míse jej smícháme s vejcem, zakysanou smetanou, kořením na maso a petrželí.

smažená dýně

Dýni postupně obalujeme a tepelně upravujeme

Na vedlejším talíři si smícháme strouhanku s moukou. Každý plátek dýně poté jednoduše obalíme ve strouhankové směsi a následně umístíme do směsi vaječné. Poté opět dýni přendáme do směsi se strouhankou a dáme na pánev, kde budeme mít rozehřátý rostlinný olej. Každý plátek smažíme z obou stran po dobu 5 – 6 minut. Ihned podáváme s přílohou, kterou může být například bramborová kaše.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*