Nejchutnější recept na bramborové klobásy za pár Kč: Přidala jsem 1 ingredienci a manžel mě nosí v náručí

Šišky z bramborové kaše

Kombinace brambor a párku nebo klobásy nezní nijak originálně, pokud se ale těchto surovin chopíme kreativním způsobem, může nám vzniknout pokrm, který překvapí.

Maso a brambory patří k sobě, nemusíme se ale jen držet toho, že obě tyto suroviny uvaříme a dáme na talíř vedle sebe. Pokud je totiž spojíme, vznikne nám velmi zajímavý pokrm, kterým rozhodně zaujmeme a nemusíme kvůli tomu kupovat nic speciálního. Recept je dokonalý také v tom, že jej zvládne připravit i naprostý začátečník.

Ingredience potřebné na přípravu klobás s bramborem:

  • brambory – 1 kilogram
  • klobásy – 10 kusů
  • máslo – kus
  • sýr – 100 gramů
  • petržel – 30 gramů
  • rostlinný olej – 300 mililitrů
  • strouhanka
  • sůl, koření

Šišky z bramborové kaše

Uvařené brambory si rozšťoucháme

Jako první si oloupeme brambory, které nakrájíme na malé kousky a dáme vařit do osolené vody. Jakmile jsou brambory měkké, což poznáme pomocí vidličky, s použitím šťouchadla a másla z nich uděláme hrubou bramborovou kaši. Tu dochutíme podle naší chuti solí a pepřem. Přimícháme do ní také najemno nakrájenou petržel a sýr, který nastrouháme najemno.

Šišky z bramborové kaše

Ve vzniklé směsi obalujeme klobásy

Jakmile máme hotovou bramborovou směs, vezmeme si k ruce dvě misky. Do jedné si rozbijeme vejce, které promícháme vidličkou, a do druhé dáme strouhanku. Každou klobásu obalíme nejprve ve směsi z brambor, poté namočíme ve vajíčku a obalíme ve strouhance. Tímto postupem nám nakonec vznikne 10 obalovaných klobás.

V této lahodné domácí majonéze nenajdete ani kapku oleje. Odlehčená varianta vám ušetří peníze i výčitky

Šišky z bramborové kaše

Připravujeme stejně jako oblíbené řízky

Hotové a obalené klobásy si odložíme stranou a na pánvi rozehřejeme 300 mililitrů rostlinného oleje. Jednotlivé klobásy v něm postupně osmažíme tak, aby byly ze všech stran dozlatova. Položíme je na ubrousek, abychom je zbavili přebytečného tuku, a můžeme podávat.

 

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*