Kombinace brambor a párku nebo klobásy nezní nijak originálně, pokud se ale těchto surovin chopíme kreativním způsobem, může nám vzniknout pokrm, který překvapí.
Maso a brambory patří k sobě, nemusíme se ale jen držet toho, že obě tyto suroviny uvaříme a dáme na talíř vedle sebe. Pokud je totiž spojíme, vznikne nám velmi zajímavý pokrm, kterým rozhodně zaujmeme a nemusíme kvůli tomu kupovat nic speciálního. Recept je dokonalý také v tom, že jej zvládne připravit i naprostý začátečník.
Ingredience potřebné na přípravu klobás s bramborem:
- brambory – 1 kilogram
- klobásy – 10 kusů
- máslo – kus
- sýr – 100 gramů
- petržel – 30 gramů
- rostlinný olej – 300 mililitrů
- strouhanka
- sůl, koření
Uvařené brambory si rozšťoucháme
Jako první si oloupeme brambory, které nakrájíme na malé kousky a dáme vařit do osolené vody. Jakmile jsou brambory měkké, což poznáme pomocí vidličky, s použitím šťouchadla a másla z nich uděláme hrubou bramborovou kaši. Tu dochutíme podle naší chuti solí a pepřem. Přimícháme do ní také najemno nakrájenou petržel a sýr, který nastrouháme najemno.
Ve vzniklé směsi obalujeme klobásy
Jakmile máme hotovou bramborovou směs, vezmeme si k ruce dvě misky. Do jedné si rozbijeme vejce, které promícháme vidličkou, a do druhé dáme strouhanku. Každou klobásu obalíme nejprve ve směsi z brambor, poté namočíme ve vajíčku a obalíme ve strouhance. Tímto postupem nám nakonec vznikne 10 obalovaných klobás.
V této lahodné domácí majonéze nenajdete ani kapku oleje. Odlehčená varianta vám ušetří peníze i výčitky
Připravujeme stejně jako oblíbené řízky
Hotové a obalené klobásy si odložíme stranou a na pánvi rozehřejeme 300 mililitrů rostlinného oleje. Jednotlivé klobásy v něm postupně osmažíme tak, aby byly ze všech stran dozlatova. Položíme je na ubrousek, abychom je zbavili přebytečného tuku, a můžeme podávat.
Napište komentář