Nepříjemná bolest kloubů bude minulostí. Domácí mast dokáže s tělem věci, o kterých se vám ani nezdálo

Fotografie: Freepik

Bolesti kloubů mohou postihnout kdekoho. Jejich nejčastější příčinou bývají autoimunitní a chronické nemoci, jako je revmatoidní artritida, nebo artróza (často u starších lidí). Nezřídka kdy končí artrotické stavy náhradou kolenního nebo kyčelního kloubu, či omezenou hybností prstů rukou.

Svůj vliv však může mít i nezdravý životní styl, nesprávný jídelníček a nedostatek pohybové aktivity. Poradíme vám, jak si v tomto ohledu pomoci přírodní cestou. Připravte si léčivou směs, která vás dostane do formy. Je nejen efektivní, ale také dobře chutná.

Fotografie: Freepik

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu léčivé směsi?

Před zahájením výroby nápoje si obstarejte tyto ingredience:

  • 2 lžíce želatiny
  • 2 pomeranče
  • 1 zralý banán
  • 2 lžíce medu

Jak postupovat při přípravě nápoje?

Nejprve si překrojte pomeranče a vymačkejte z nich šťávu do misky. Poté si v jiné misce rozmačkejte loupaný banán na kaši, ochuťte jej medem a důkladně promíchejte.

Fotografie: Pixabay

Nyní si rozpusťte ve vodě želatinu a až nabobtná, tak ji prohřejte ve vodní lázni. K tekutině dále přilijte pomerančovou šťávu, a nakonec i banánové pyré s medem.

Jak směs z ovoce konzumovat a proč je tak zdravá?

Až budete mít ovocnou směs hotovou, konzumujte ji v množství asi 2 lžičky denně po dobu jednoho měsíce. A jaké že jsou její výhody? Je jich celá řada. Banán a pomeranče například obsahují vitamín C a draslík. Tyto složky dokážou zmírnit bolesti kloubů a působí protizánětlivě.

Hlavní účinnou složkou směsi je však želatina, která udrží kosti, klouby a pokožku v dobrém stavu. Pravidelnou konzumací ovocné hmoty tak mimo jiné doplníte i vápník, fosfor, síru, železo, měď, hořčík a sodík. A to vše bez vedlejších účinků, protože vše je naprosto přírodní. Vsaďte na sílu přírody a omezte příjem průmyslově vyráběných analgetik, které jen zatěžují žaludek a játra.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]