Netradiční hnojení jahod ve třech fázích vede ke zvýšení úrody

Domácí ovoce chutná mnohem lépe než to z obchodu. Pokud jste se rozhodli začít s pěstováním, ukážeme vám několik zajímavých fíglů na hnojení jahod, díky kterým bude vaše úroda skutečně dokonalá. Stačí jednoduchý postup a uvidíte, jak jahodím prospějete. Doslova lze říci, že úroda bude taková, že ji nebudete stíhat sklízet.

Co budete potřebovat? Je to jód

Pokud se rozhodnete pro hnojen jahod pomocí naší metody, musíme říci, že není nijak složitá. Stačit vám bude jenom hlavní složka, kterou je jód. Jeho množství se určuje podle toho, kdy se pro hnojení rozhodnete. Daný postup má tři fáze.

Fáze 1

První fáze by se měla provádět v době, kdy půdu k sázení jahod teprve chystáte. Na 10 litrů vody je vhodné použít 20 – 25 kapek jódu. Ty v tekutině rozmíchejte a touto směsí následně své záhony důkladně zalijte

Fáze 2

Jakmile jsou jahody zasazeny, může se jít na druhou fázi. Ta nastává v době před květem jahod. Tady budete na stejné množství litrů vody potřebovat 15 kapek jódu a dále také jednu sklenici kvalitního popela. A tím to nekončí, jelikož dále je to také jedna lžička kyseliny borité.

Fáze 3

Tato doba nastane ve chvíli, kdy už jahody kvetou a je třeba intenzitu kvetení podpořit. Zde má hnojení jahod spíše udržovací účinek, a tak budete potřebovat 10 litrů vody a dále 10 kapek jódu.

Jak na to?

Použití je samozřejmě velmi snadné. Stačí jenom z jednotlivých ingrediencí vytvořit roztok, kterým budete v první fázi zalévat zeminu a v těch dalších budete zalévat samotné jahody. A to tak, že na každou by mělo přijít zhruba 500 ml daného roztoku, který je lepší než jakákoliv hnojiva.

Existuje ještě druhá možnost použití daného roztoku, a ta je založena na tom, že ho nalijete do rozprašovače a aplikujete na jahody tímto způsobem. Účinné látky se k nim dostanou přímo skrz listy. Je tedy jenom na vás, pro jaký postup se rozhodnete. Dají se kombinovat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]