Tento recept je díky jeho snadné přípravě velmi vhodný pro začínající kuchaře. Okouzlíte s ním jak vaše přátele, tak i vašeho partnera.
Chutné a vydatné jídlo dokáže většině lidem zlepšit den a o to víc, když je ještě snadno připravitelné. Přesně proto tak vznikají jednoduché recepty na exkluzivní pokrmy, které si můžete snadno vytvořit i vy sami doma a to v případě, že jste začínající kuchař. Podívejte se tak na tento chutný recept, který byl stvořen ze smíchání různých potravin a vyšla z něj tahle vydatná bomba. Potěšíte s ním jak vaše přátele, tak i vašeho partnera.
Kuřecí stehna s rýží
K přípravě tohoto receptu budete potřebovat trošku více ingrediencí, ale rozhodně ne takových, které by byly těžce dostupné. Samozřejmě je postup velmi variabilní a vy si můžete potraviny, které nemáte zrovna v lásce, nahradit, nebo je úplně vyřadit. Stejně tak je to s kořením, které byste měli volit dle toho, jaké vám chutná nejvíce. Připravte si kuchyni a jdeme na to!
K přípravě potřebujete tyto ingredience:
- 6 kusů kuřecích stehen (můžete však použít i jiné části kuřete)
- Rostlinný olej, koření, sůl a pepř, bobkový list
- Jedna polévková lžíce rajčatového protlaku
- Jeden kus cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 kusy mrkve a rajčat
- Vámi oblíbené bylinky
- 300 mililitrů vody
- 400 gramů dlouhozrnné rýže
Postup vaření:
- Nejprve si připravte prkénko a cibuli nakrájejte na malé kostičky.
- Maso dobře omyjte vodou a následně jej pořádně osušte.
- Nakrájejte mrkev na malé kousky.
- Rajčata nakrájejte na plátky a nastrouhejte je na hrubém struhadle, aby z nich vzniklo pyré.
- Vymažte zapékací plech olejem.
- Do plechu nyní vložte nakrájenou cibuli, nakrájenou mrkev, rajčatový protlak, rajčatové pyré a vymačkejte do ní stroužky česneku.
- Směs řádně v plechu promíchejte a uhlaďte do rovnoměrné vrstvy
- Osolte, opepřete a okořeňte podle chuti, přidejte také bobkový list, spoustu bylinek a zalijte vodou.
- Hmotu míchejte, dokud není hladká.
- Nyní vložte do směsi kuřecí stehna a nechte marinovat po dobu jedné hodiny. Nezapomeňte jej však občas otočit, aby bylo šťavnaté ve všech místech.
- Vložte plech do trouby a pečte 40 minut při 200 stupních.
- Mezitím si uvařte rýži v osolené vodě.
- Maso v troubě po 40 minutách otočte a pečte jej dalších 12 minut.
- Nyní plech vyndejte a vložte do něj rýži, přičemž jí musíte dobře promíchat, aby nebyla suchá.
- Maso vyjměte na talíř a naaranžujte k němu další rýži spolu s omáčkou.
- Bohaté a chuťově výrazné jídlo podávejte s čerstvými zeleninovými saláty a pikantními omáčkami.
Výborně, právě jste vytvořili vydatnou, jednoduchou a navíc velmi chutnou večeři, která se hodí k jakékoliv příležitosti. Pokud ovšem nejste příznivci rýže, můžete také zkusit použít například kuskus nebo jiné, vámi oblíbené přílohy