Otvírák není potřeba. Konzervu lze jednoduše otevřít i bez něj

Občas se každý z nás může dostat do situace, kdy potřebuje otevřít konzervu, avšak po ruce není žádný otvírák ani jiný vhodný nástroj k otevření. Takovéto příhody se stávají zejména v přírodě, na turistickém výletě. Jak si s tím tedy nejlépe poradit a dostat se k jídlu co nejrychleji a nejefektivněji? V tomto ohledu vám poradí Taras Kulakov a jeho přítel v následujícím videu. Je to opravdu až neuvěřitelně snadné.

Taras Kulakov a jeho Crazy Russion Hacker

Taras je velmi známý Youtuber, který lidem předává pomocí videí návody a nápady v oblasti každodenního života. Na internet dává denně jedno až tři videa, můžeme tak říct, že je ve své „profesi“ velice aktivní. Mimo jiné se soustředí i na videa vědeckotechnická a dělá pokusy.

Původem je tento muž z Ukrajiny, avšak nyní žije s rodinou v Americe. Jeho kanál dnes již na YouTube sleduje až jedenáct milionů lidí. Než se stal známým na internetu, věnoval se profesionálně plavání. Jeho prvním veřejným videem na YouTube byl návod na papírové skládačky, takzvané origami. To zveřejnil v roce 2009.

Otevírání konzervy v omezených podmínkách

Pokud si nevíte rady s otevřením konzervy, inspirujte se tímto videem z roku 2013 od šikovného a důmyslného kutila Tarase Kulakova. Společně se svým přítelem Alickem vyzkoušel velmi účinnou metodu, kterou lze praktikovat kdykoliv a v podstatě i kdekoliv.

K dispozici potřebujete pouze hladký a rovný kámen. Pak si vezmete do ruky příslušnou konzervu, otočíte ji dnem vzhůru a několik vteřin třete o povrch kamene. Tím způsobem v podstatě ohoblujete plech po jejím obvodu a konzerva půjde dobře otevřít pouhým stiskem.

Vyzkoušejte tento trik sami a budete překvapení, jak skvěle funguje. Otevírání konzerv nebylo nikdy snadnější. Použít tuto metodu lze na jakoukoliv konzervu, limitující tak nejsou ani konzervy o větších rozměrech a hmotnosti.

Fotografie: Youtube CrazyRussianHacker

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]