Ozvláštněte tradiční karbanátky strouhanými brambory, sýrem a majonézou. Po zapečení dostanete hotový poklad

Udělejte při přípravě karbanátků několik změn – zasypte je sýrem, přelijte majonézou a zapečte v troubě. Symfonie nových chutí vám učaruje.

Seznamte se s vaším novým oblíbeným jídlem – zapečenými karbanátky s bramborovo-sýrovou krustou a majonézovým přelivem. Jedná se o šťavnaté, výtečné a vydatné jídlo, které potěší všechny členy rodiny. Doba přípravy včetně pečení vám nezabere více než hodinu. Zapečené karbanátky vás potěší samy o sobě, ale skvělé jsou i v kombinaci s lehkým salátem, popřípadě se šťouchanými brambory s cibulkou, trochou smetany a máslem.

Ingredience potřebné pro přípravu:

  • 600 gramů mletého hovězího masa
  • 100 gramů tvrdého sýru
  • 3 kusy větších nakládaných okurek
  • 4 kusy středně velkých brambor
  • 1 kus středně velké cibule
  • 2 krajíce chleba
  • 100 mililitrů polotučného mléka
  • 1 čajová lžička soli
  • 3 polévkové lžíce majonézy
  • 1 čajová lžička koriandru
  • 1 čajová lžička mleté sladké papriky
  • česnek dle chuti
  • bylinky dle chuti

Postup přípravy karbanátků krok za krokem

Jakmile budete mít suroviny potřebné pro přípravu karbanátků vyskládané na pracovní desce, můžete se pustit do vaření. V prvním kroku si připravte chléb. Ten nakrájejte na větší kostičky, nasypte do středně velké misky a zalijte mlékem. Asi za 10 minut bude chléb nabobtnaný. Mezitím, co čekáte, si nachystejte maso. Jestliže jste si zakoupili mleté, přendejte jej do větší mísy. V případě, že máte váhou odpovídající kus masa v celku, namelte jej.

K masu přidejte nabobtnaný chléb, který nejprve rozmačkejte vidličkou, a vše důkladně promíchejte. V dalším kroku si k ruce vezměte cibuli, kterou zbavte vrchní slupky a nakrájejte na drobné kostičky. Pokrájenou cibuli přisypte do mísy k masu a chlebu.

Směs na karbanátky dále okořeňte vybranými bylinkami (můžete použít například majoránku, libeček, nebo petržel), koriandrem, sladkou paprikou a solí. Až vše dobře promícháte, můžete do těsta zapracovat ještě několik stroužků česneku (na jemné karbanátky vám postačí 2 stroužky).

Karbanátky lehce splácněte, naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a odložte stranou. V dalším kroku přípravy si k ruce vezměte brambory a tvrdý sýr. Brambory omyjte, oloupejte a na jemném struhadle nastrouhejte. Do mísy k nastrouhaným bramborám, ze kterých jste slili přebytečnou šťávu, přidejte i najemno nastrouhaný sýr a obě suroviny promíchejte. Nyní si k ruce vezměte nakládané okurky a nastrouhejte je na hrubém struhadle.

Připravenou zeleninu slijte (okurky pustí velké množství šťávy) a zapracujte do směsi sýra a brambor. Hotovou směsí hustě posypte vytvarované karbanátky. V posledním kroku vytvořte na karbanátcích hustou vlnovku majonézou. Karbanátky pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 30-40 minut. Servírujte ihned po vyjmutí z trouby. Skvělé jsou jak samotné, tak se zeleninovou přílohou či salátem.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*