Recept na palačinky s majonézou: Vařím je skoro každý den. Recept od mé maminky, už nikdy je nebudete dělat jinak

Rozhodně by vás nemělo odradit, že se do těchto palačinek přidává majonéza. Díky ní mají totiž opravdu nezapomenutelnou a originální chuť.

Každý člověk má svůj recept na palačinky, o kterém si myslí, že je ten nejlepší na světě. No a jen málokdy chce potom vyzkoušet nějakou novinku. A je dost možné, že nejprve nebudete chtít vyzkoušet ani tento recept, ale pravdou je, že byste rozhodně měli. Je totiž pravděpodobné, že vám tyto palačinky zachutnají a je budete připravovat častěji, než kdy dříve. Tak na nic nečekejte a pusťte se do jejich přípravy.

Co budete potřebovat

  • 500 ml vody
  • Špetka soli
  • 9 polévkových lžic mouky
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 2 vejce
  • 2 polévkové lžíce majonézy
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 15 g vanilkového cukru

Jednodušší recept snad neexistuje

Nejprve si do hluboké mísy rozbijte vejce a přidejte k nim majonézu. Poté ještě přidejte vanilkový cukr a obyčejný cukr. Všechny tyto suroviny vyšlehejte společně do hladka a těsto poté ještě nezapomeňte osolit. Špetka soli je totiž při připravování palačinek velmi důležitá a například vaše babička by na ni také nikdy nezapomněla. Vodu si ohřejte asi na 70 stupňů a poté ji opatrně přelijte do majonézového těsta. Promíchejte a do tekutiny prosejte mouku.

smažení palačinek

Nyní si můžete zadělat těsto na palačinky. Do něj poté ještě přidejte lžíci slunečnicového oleje a nechte ho asi 20 minut na teplém místě. Rozpalte si pánev s rostlinným olejem a naběračkou nalijte na její povrch trochu těsta. Opravdu stačí jen malé množství, protože nejlepší palačinky jsou přece jen ty tenké. Palačinky smažte z obou stran do zlatova. Je ale třeba je každou chvilku kontrolovat, protože mají tendenci připalovat se.

A máte hotovo

No a nyní už je jen na vás, jakou náplní si palačinky potřete. Ideální samozřejmě bude nějakou sladkou, ale pokud máte chuť na slanou náplň, pak v přípravě těsta vynechejte cukr a vanilkový cukr a přidejte trošku více soli. Opravdu už záleží jen a pouze na vás. Uvidíte, jak skvělou chuť tyto palačinky s majonézou. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*