Vesnické brambory plněné slaninou a vejcem. Naprosto ideální oběd nebo večeře. Jsou chutné, syté a porce pro celou rodinu vyjde na pár kaček

Pokud milujete plněné brambory, vyzkoušejte tento jednoduchý recept. Brambory jsou za chvíli hotové a také velmi chutné.

Někdy není potřeba dělat složité pokrmy. Ať už se jedná o oběd a nebo večeři. Někdy jsou totiž ty nejjednodušší recepty ty úplně nejlepší. A toto je jeden z nich. Tyto zapečené brambory jsou velmi lahodné a zvládne je připravit úplně každý. Dokonce nebudete potřebovat ani moc ingrediencí. Tak co, vyzkoušíte je?

Co budete potřebovat

K přípravě tohoto pokrmu nebudete potřebovat moc ingrediencí. Samozřejmě můžete přidat i nějakou zeleninu nebo třeba žampiony, pokud budete chtít. To už je jen na vás. Co tedy budete potřebovat:

  • 6 brambor
  • 100 g strouhané mozzarelly
  • 24 plátků slaniny
  • 6 vajec
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Je to opravdu velmi jednoduché

Nejprve si očištěné, ale neoloupané brambory dejte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte je olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte asi 40 minut při 170 stupních. Po této době nechte brambory trošku vychladnout, abyste se nespálili a poté už jen jednoduše rozřízněte napůl. Každou polovinu brambory vydlabejte.

Fotografie: Pexels

Vyjmutou dužinu rozmačkejte se strouhanou mozzarellou, solí a pepřem úplně na bramborovou kaši. Každou vydlabanou bramboru zabalte do 4 plátků slaniny a dutou část nechte otevřenou. Brambory naplňte kaší a položte je na plech vyložený pečicím papírem. Do každé brambory nyní rozklepněte vajíčko a pečte dalších 15 minut při 160 stupních. A můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*