O tento recept na vynikající masový koláč se mě vždy ptá každá návštěva. Příprava mi zabere 10 minut

Koláč z mletého masa upečený celý

Věřte, že kousek tohoto svěžího, měkkého a lahodného koláče neodmítnete! Vaše rodina a přátelé si jej jistě velice oblíbí.

Z tohoto koláče brzy nezbude ani kousek! Koláč, či spíše věnec, vypadá skvostně, přitom je jeho příprava až překvapivě jednoduchá. Navíc je tak chutný, že se všichni budou olizovat. Překvapte tedy svou rodinu a přátele touto neobyčejnou, originální, chutnou a slavnostně vypadající pochoutkou! Tento recept si zkrátka musíte uložit!

Koláč z mletého masa a kynutého těsta

Uzbecká kuchyně je známá svými chutnými a vydatnými pokrmy, které kombinují jednoduchost přípravy s bohatými chutěmi. Jedním z takových receptů je nadýchaný masový koláč s měkkým těstem a šťavnatou masovou náplní. Stačí k němu několik málo surovin, které má každý běžně po ruce. Ani příprava není složitá, zvládne ji i začínající kuchtík.

Ingredience na přípravu těsta:

• Hladká mouka – 500 g;
• cukr – 1 polévková lžíce. l.;
• sůl – 1 lžička;
• droždí – 0,5 lžičky;
• teplá voda – 100 ml;
• teplé mléko – 100 ml;
• rostlinný olej – 100 ml;
• vejce – 1 ks.

Roláda z mletého masa se slaninou hotová nakrojená plus omeleta

Křehká masová roláda podle mého dědečka z venkova: Tento snadný recept moje rodina zbožňuje

Koláč z mletého masa těsto před kynutím

Postup přípravy těsta:

• Mouku osolte, přidejte cukr a droždí. Vše promíchejte.
• Zalijte olejem, vodou a mlékem.
• Přidejte 1 vejce.
• Uhněťte měkké těsto.
• Zakryjte fólií nebo ručníkem a nechte 1,5-2 hodiny kynout.

Koláč z mletého masa míchání masové směsi
Ingredience na masovou náplň:

• mleté hovězí maso – 400 g; r
• cibule – 1 ks;
• sůl – 1,5 lžičky;
• pepř – 1/4 lžičky;
• kmín – 1 lžička.

Na ozdobu:

• Adjika (kořenicí směs) nebo kečup
• strouhaný sýr.

Koláč z mletého masa tvarování s talířem

Postup přípravy náplně:

• Cibuli nakrájejte najemno a přidejte ji k mletému masu.
• Osolte, okořeňte, promíchejte. Náplň je hotová!

Koláč z mletého masa plnění koláče masem

Sestavení a pečení koláče:

• Těsto položte na pracovní plochu nebo na vál a rozválejte.
• Doprostřed umístěte kulatý talíř, okraj nařízněte (použít můžete kulatý kráječ na pizzu, rádlo, obyčejný či ozdobný nůž) na kousky.
• Sundejte talíř. Masovou náplň vložte na těsto, a to do tvaru kruhu (prostředek zůstává prázdný).
• Proužky předkrájeného těsta překřižte přes sebe a přes masovou vrstvu.
• Věnec opatrně přemístěte na plech vyložený pečicím papírem.
• Potřete rozšlehaným žloutkem.

Koláč z mletého masa před pečením potřený
• Pečte na 180 stupňů 35 minut.
• Koláč vyjměte z trouby.
• Střed namažte adjikou nebo kečupem.
• Vršek posypte sýrem.
• Dejte do trouby na dalších 10 minut.

Koláč z mletého masa nakrojený

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*