Portugalská kuchyně se od ostatních poměrně liší, přesto v ní najdeme recepty, které si můžeme v klidu domova připravit a zaručeně si na nich pochutnáme.
V Portugalské kuchyni se velmi často využívají hlavně sezónní a tamní potraviny. Z tohoto důvodu se může zdát jako nemožné připravit si portugalský pokrm doma, přesto se to ale zvládnout dá. Pokud známe pár triků, dokážeme si chuť i atmosféru této země přinést i na náš stůl. I přesto, že Portugalsko je proslulé hlavně rybími pokrmy, podle jejich tradičního receptu si připravíme i lahodný kuřecí řízek.
Ingredience potřebné na přípravu portugalských kuřecích rolek:
- kuřecí řízek – 3 kusy
- sůl
- kopr
- sýr – 80 gramů
- máslo – 100 gramů
- vejce
- strouhanka
- rajčata – 4 kusy
- česnek – 1 stroužek
- sladká paprika
- oregano
- med – lžička
Příprava tradičních portugalských rolek není složitá
Jako první si připravíme maso, to nejprve omyjeme a očistíme, poté je podélně nakrájíme na tenké steaky. Ty přikryjeme potravinářskou fólií a naklepeme tak, aby nám vznikly tenké plátky. Každý plátek masa osolíme a opepříme a poté naklepeme také z druhé strany. Maso dáme stranou a v malé misce si smícháme nadrobno nasekaný kopr a nahrubo nastrouhaný sýr.
Maso pořádně dochutíme a srolujeme
Každý steak na jeho povrchu potřeme máslem a přidáme směs kopru a sýra. Poté jej opatrně srolujeme a to tak, aby se náplň nacházela vždy uvnitř. Každou rolku rozpůlíme a umístíme do misky, kde máme vajíčko. Rolku ze všech stran obalíme nejprve ve vejci, poté také ve strouhance. Takto připravený pokrm umístíme na plech, který je pokrytý pečícím papírem.
Dědečkova delikátní domácí klobása do 5 minut: Ty z obchodu se jí nevyrovnají. Dělám ji skoro pořád
Místo smažení obalené rolky pečeme v troubě
Aby byl pokrm nejen chutný, ale také nebyl zbytečně tučný, vyhneme se jeho smažení. Místo toho si obalované rolky připravíme v troubě. Pečeme je po dobu 40 minut na 180 stupňů. V tomto čase si připravíme také přílohu, na tu budeme potřebovat rajčata, česnek a papriku. Vše nakrájíme na malé plátky a postupně orestujeme na pánvi. K restované zelenině přidáme také oregano a med a poté rozmixujeme na hladkou zeleninovou omáčku.
Napište komentář