Připravte si vitamínovou bombu, která podpoří váš organismus v boji proti virovým onemocněním

Fotografie: ImgurPhotos

Máte v oblibě nejrůznější druhy smoothie? Pak vás určitě nadchne i to z dýně a pomerančů. Je prostě dokonalé. Připravte si tuto vitamínovou bombu do zásoby. Přinášíme vám jednoduchý a rychlá recept, na který nedáte v chřipkových sezónách dopustit!

Jaké ingredience budete potřebovat na smoothie plné vitamínů?

Fotografie: ImgurPhotos

Připravte si následující suroviny:

  • 1 velkou máslovou dýni
  • 2 pomeranče
  • 300 gramů cukru (ideálně třtinového)
  • ½ lžíce kyseliny citronové

Jak postupovat při přípravě smoothie z dýně a pomerančů?

Fotografie: ImgurPhotos

Nejprve si omyjte dýni, oloupejte ji, vydlabejte a nakrájejte na kousky o velikosti asi 2,5 x 2,5 centimetrů. Dýni pak umístěte do velkého hrnce, zalijte studenou vodou (musí být alespoň 2 centimetry nad) a dejte vařit na středním plamenu do změknutí.

Po třiceti minutách by měla být dýně měkká, proto vodu slijte a nechte dýňové kostky zcela vychladnout. Mezitím si pomocí odšťavňovače vymačkejte z pomerančů šťávu.

Dokončování smoothie a plnění sklenic

Fotografie: ImgurPhotos

Až bude dýně vychladlá, rozmixujte ji tyčovým mixérem na hladké pyré, pak přisypte cukr, kyselinu citronovou a vlijte pomerančovou šťávu. Směs ještě na závěr povařte po dobu pěti minut.

Následně si k ruce vezměte velké sklenice s kompatibilními víky (měly by být čisté a hlavně sterilizované) a navrstvěte do nich dýňové pyré s pomerančovou šťávou. Pečlivě nádoby poté zavíčkujte a uložte na chladné a temné místo. Tak vám vydrží smoothie dokonalé až do zimy.

Jak smoothie konzumovat?

V momentu, kdy dostanete na smoothie chuť, jen jej přelijete do sklenice a popíjíte. Skvěle vás zasytí a také jím doplníte řadu cenných vitamínů a minerálů. Dýně dodá zejména vitamín A, vlákninu, hořčík, draslík, beta-karoten, nebo železo.

Tohle chutné pyré můžete nanášet klidně i na lívance, nebo palačinky dle libosti. Záleží jen na vás, jak konzumaci pojmete. Lahodné bude za všech okolností. K zvýšení hutnosti a zdokonalení chuti lze před popíjením smíchat i s rozmixovanými banány nebo meruňkami.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]