Problém s mravenci v domě vyřeší olej z aromatického koření

Mravenci v domě nejsou nic příjemného, a pokud se objeví, je třeba hledat rychlé metody toho, jak se jich zbavit. Poradíme vám, jak na to. Rozhodně vás nebudeme posílat do obchodu pro chemii, nebo pro různé pasti. Zaprvé jde o věci, které jsou celkem drahé, a za druhé jde o věci, které ne vždy stoprocentně zabírají.

Jde to i přírodní cestou

Mravenci v domě nemusíte nutně řešit jenom pomocí chemie, jelikož je tu i možnost druhá. Tou je přírodní cesta. Ta je pochopitelně bezpečná i pro vás, jelikož se nemusíte obávat kontaktů s chemickými látkami, nebo toho, že je budete vdechovat.

Jedno obyčejné koření

Co vám pomůže, když vás trápí mravenci v domě? Je to známé koření, které často využíváte o Vánocích. Třeba do punče, do svařeného vína, ale třeba také jenom tak do pomeranče. Už tušíte? Je to hřebíček, která mravenci nemají nijak v lásce. Díky tomu je z vašeho domu celkem rychle a efektivně vypudíte.

Použijte hřebíčkový olej

Základem úspěchu je hřebíčkový olej. Ten spadá do kategorie éterických olejů, které se dají koupit, nebo které si můžete také vyrobit. Je to na vás. Postačí 5 kapek tohoto oleje, které se rozmíchají ve sklenici vody. Nic více už potřebovat nebudete. V tu chvíli máte v ruce skvělou směs na odstranění mravenců.

Aplikace je jednoduchá

Když máte vše potřebné, můžete se pustit do aplikace. Buď je možné směs nalít do rozstřikovače a potom ji aplikovat po bytě, nebo je možné použít namočený hadřík a tím jednoduše vytírat problémová místa. Stejně tak je možné vytvořit i domácí difuzér, kdy do sklenice s touto tekutinou vložíte několik špejlí a potom už necháte vůni uvolňovat. Sklenici dejte do míst, kde se mravenci vyskytují a budete zírat na to, s jakou rychlostí dokážou zmizet. Daná metoda samozřejmě funguje jak ve chvíli, kdy mravence doma máte, tak i ve chvíli, kdy chcete myslet na prevenci.

Fotografie: Olga Papsueva, Depositphotos

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]