Účinná domácí past na komáry se postará nejen o klidný spánek

Letní měsíce jsou mezi lidmi nejoblíbenější. Ale je také třeba myslet na otravný hmyz, který pomůže vyřešit tato past na komáry. Protože je počasí velmi teplé, častěji i větráme, a rovněž spíme s okny otevřenými dokořán. Těmi však může do našeho obydlí zavítat nezvaný hmyzí host jménem komár pisklavý. Ten dokáže náš spánek narušit svým urputným bzučením a co hůř, když nás poštípe, postará se o velice svědivou ranku na pokožce.

Nasnadě je tedy zbavit se takového nepříjemného hmyzu. Nemusíte zrovna použít k těmto účelům různé insekticidy. Postačí třeba vyrobit tuto domácí past na komáry, která je uvězní a vy tak budete mít přes noc blažený klid.

Domácí past na komáry

Než se pustíte do výroby pasti na obtěžující hmyz, připravte si tyto potřebnosti:

  • velkou plastovou PET lahev (nejlépe tmavou)
  • trochu cukru
  • teplou vodu
  • suché droždí a kousek textilie, nebo starých novin

Také se neobejdete bez ostrého nože, nebo nůžek.

Výroba pasti na komáry

Nejprve u PET lahve pomocí ostrého nože odřízněte vrchní část s hrdlem. Následně do plastové lahve napusťte 200 mililitrů teplé vody, která by měla mít asi 35 až 40 stupňů Celsia.

Ve vodě pak rozpusťte lžíci cukru a malou lžičku suchého droždí. Do spodního dílu lahve na konec vnořte odřízlé hrdlo směrem dolů, nádobu po obvodu zabalte do novin, nebo textilie a dejte na parapet.

Z kvasnicového roztoku se bude uvolňovat při fermentaci oxid uhličitý, který komáry spolehlivě naláká do pasti. Zde se natolik unaví, že se nakonec v roztoku utopí. Samička komára pisklavého je vybavena senzory, které jsou schopné hostitele vypátrat podle množství vydechovaného oxidu uhličitého.

Tato domácí past v podstatě simuluje tento proces. Roztok vám vydrží funkční asi 14 dní, poté je vhodné jej vyměnit. S touto vychytávkou bude váš boj s neodbytnými komáry zcela jistě úspěšný.

Fotografie: iziScience

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]