Pokud hledáte rychlou a dobrou večeři pro každou příležitost, tento recept je pro vás jako dělaný. Kromě toho vás také nepřijde na mnoho peněz.
Pokud si chcete připravit rychlou a dobrou večeři, která vás dostatečně nasytí a zároveň za ní neutratíte příliš mnoho peněz, jednoduchý recept na lahodný pokrm z mražené slaniny vás určitě zaujme. Jeho příprava vyžaduje pouze několik běžných ingrediencí, které lze zakoupit téměř v každém obchodě s potravinami – některé z nich máte již možná ve své spíži. Stejně tak může být tento pokrm skvělou zkouškou pro začátečníky v kuchyni, kteří chtějí překvapit svou rodinu něčím novým. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do toho!
Lahodný pokrm z mražené slaniny
Ačkoliv se jedná o velmi jednoduchou rychlovku, výsledný pokrm vás jistě překvapí – stejně tak jako každého dalšího člověka, kterému ji dáte ochutnat (pokud ji tedy nestihnete sníst celou sami). Příprava je navíc velmi jednoduchá, takže si s ní dokáže hravě poradit každý začínající kuchař či kuchařka. Budete však sami překvapeni, jak lahodný tento recept je. Stačí postupovat krok za krokem podle níže uvedeného postupu a určitě nebudete zklamáni. Budete potřebovat následující ingredience:
- 100 gramů uzené (mražené) slaniny
- 1 kilogram brambor
- 1 ks cibule
- 250 gramů vařené uzené klobásy
- 1 čajová lžička papriky
- 1 čajová lžička česnekového prášku
- ½ čajové lžičky soli
- Petržel, podle chuti
Postup pro přípravu:
- Nejprve si připravte uzenou slaninu – ta musí být předem zmražená. To především proto, abyste ji mohli celou nastrouhat na hrubém struhadle.
- Jakmile budete mít hotovo, nechte slaninu stranou a nakrájejte uvařené brambory (podle vašich preferencí) na velké kostky a cibuli na půlkolečka.
- Nyní si připravte uzenou klobásu a nakrájejte ji na malé kostičky.
- Všechny ingredience nyní smíchejte v hluboké míse a přidejte k nim 1 čajovou lžičku papriky, 1 čajovou lžičku česnekového prášku a ½ čajové lžičky soli.
- Všechny ingredience ještě jednou dobře promíchejte.
- Promíchanou směs naaranžujte do zapékací mísy, zakryjte ji alobalem a vložte na 50 minut do trouby předehřáté na 190 °C.
- Jakmile uplyne stanovená doba, vyjměte zapékací mísu s pokrmem z trouby, posypte jej čerstvě nasekanou petrželkou a rovnou podávejte.
Pokud jste postupovali krok za krokem podle výše uvedeného návodu, měli byste ve výsledku získat naprosto lahodnou pochoutku, které neodolá žádný člen vaší rodiny. Tento pokrm z mražené slaniny navíc neurazí žádného hosta – pokud ovšem chcete, můžete si ho vychutnat bez problému o samotě. V takovém případě stačí pouze snížit množství přidaných ingrediencí.
Napište komentář