Lepší než od babičky! Výherní jahodová bublanina z piškotového těsta za pár korun

Jednoduchý piškotový moučník se spoustou jahod je tou pravou odpovědí na nadměrnou úrodu jahod. Zamilují si ji malí i velcí, je totiž báječně nadýchaná, a navíc stojí jen pár korun.

Jahodová sezóna vrcholí. Pokud jste si ještě nedopřáli žádný jahodový moučník, je ta správná chvíle to napravit. Připravte si jahodovou bublaninu z pár obyčejných surovin. Tento klasický moučník chutná báječně a navíc, pokud chcete, jej můžete použít jako základ k dalšímu dortovému tvoření a ozdobit tento korpus krémem a zdobením dle své fantazie.

Ingredience

  • Vejce – 4 ks
  • vanilkový cukr – 1 balíček
  • moučkový cukr – ¾ hrnku
  • olej – ½ sklenice
  • hladká mouka – 1 sklenice
  • prášek do pečiva – 1,5 lžičky
  • jahody – 600 g

Návod na přípravu

Vyklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte do tuhé pěny a postupně v průběhu šlehání přidávejte vanilkový i moučkový cukr. Když získáte pevný a tuhý sníh, zapracujte do něj také žloutky jemnými krouživými pohyby stěrkou. Postupně do směsi prosévejte hladkou mouku spolu s práškem do pečiva a vypracujte hladké těsto.

Dortovou formu o průměru 22 cm s odnímatelnými bočnicemi vyložte pečicím papírem a vlijte do ní těsto, které rozetřete do rovnoměrné vrstvy. Povrch těsta poklaďte jahodami a vložte dort do trouby rozehřáté na teplotu 175 °C péct po dobu kolem 50 minut v závislosti na specifických vlastnostech vaší trouby. Zda je těsto dostatečně propečené, vyzkoušejte zapíchnutou špejlí. Pokud je po vytažení suchá a bez ulpívajících kousků těsta, můžete bublaninu vytáhnout z trouby.

Hotový moučník nechte ve formě zvolna zchladnout na pokojovou teplotu. Poté odstraňte dortový kroužek a přemístěte bublaninu na tác, kde ji posypejte přes sítko moučkovým cukrem, nakrájejte na porce a podávejte se šálkem voňavého čaje nebo kávy.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*