Domácí langoše od tety Marie chutnají lépe než z jakéhokoliv stánku. Jsou neuvěřitelně nadýchané

příprava langošů

Langoš je oblíbeným pokrmem, kterému neodolá pravděpodobně žádný Čech. Připravit si jej můžete i vy sami doma, recept je jednoduchý a nezabere vám moc času.

Pokud vás láká připravit si lahodný langoš u sebe doma, rozhodně se nemusíte bát, že by se vám to nepovedlo. Díky tomuto jednoduchému receptu bude hotový raz dva a ani za něj nebudete muset utrácet mnoho peněz – vyžaduje pouze několik málo ingrediencí, které pravděpodobně máte už u sebe doma. Ve výsledku získáte lahodný pokrm, kterému neodolá žádný člen vaší rodiny. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do toho.

Lahodný tradiční langoš

Langoš je oblíbený pokrm, který si dopřeje během letních měsíců pravděpodobně každý Čech. Připravit si jej však můžete i vy sami doma, a to během několika minut – jeho příprava je poměrně jednoduchá a nevyžaduje ani mnoho ingrediencí. Stačí postupovat podle správných kroků a ve výsledku získáte chutnou dobrotu, která uspokojí všechny vaše chuťové buňky. Budete potřebovat následující:

  • 500 gramů mouky
  • 3 decilitry mléka (nebo vody)
  • 1 polévková lžíce cukru
  • 5 dekagramů droždí
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje
  • sůl
  • olej na smažení

Postup pro přípravu:

  • Nejprve si připravte mléko, rozdrobte v něm droždí a poté přidejte cukr – nechte ingredience pracovat, abyste získali kvásek.
  • Mezitím si připravte pracovní plochu, na ní vysypte mouku, přidejte k ní špetku soli a polévkovou lžíci rostlinného oleje.
  • Jakmile bude kvásek hotovy, smíchejte jej na pracovní ploše s moukou a ostatními ingrediencemi – vše dobře prohněťte (pokud je těsto příliš měkké, můžeme přidat ještě trochu mouky).
  • Následně těsto vložte do lednice alespoň na 1 hodinu, aby vykynulo. Po této době jej natrhejte na kousky a ty rozválejte pomocí prstů. Okraje by měly být trochu silnější a střed tenčí.
  • Těsto nyní vložte šikmo do rozpáleného oleje, aby se na něm nevytvořily puchýře – pokud se tak stane, propíchněte je vidličkou. Smažte asi pět minut.

Líná pizza v současnosti dobývá české kuchyně. Tak lehké těsto neumí ani v té nejlepší italské pizzerii

upečený langoš

Po dokončení langoše potřete zakysanou smetanou, abyste dosáhli jedinečné chuti. Pokud chcete, můžete také přidat nastrouhaný sýr – v takovém případě se na něm krásně roztaví a udělá vám z tohoto pokrmu příjemný zážitek. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*