Roládu z mletého masa naplním levnými přísadami, které vytvoří dokonalou chuťovou harmonii

Roláda z mletého masa hotová

Tato lahodná roláda z mletého masa je skvělou volbou pro chutnou a jednoduchou rodinnou večeři. Je plněná šunkou, sýrem a dalšími lahodnými přísadami.

Připravte si lahodnou roládu z mletého masa s jednoduchým receptem, kterým si získáte srdce všech doma. S jemně dochuceným mletým masem a bohatou náplní ze šunky, sýra a vinaigrette, tato roláda nabídne skvělou kombinaci chutí a textur, která vás určitě nadchne. Tento recept vám umožní využít vaši kreativitu a přidat do náplně oblíbené ingredience. S předpřipravenými bramborami jako přílohou vytvoříte kompletní a vyvážené jídlo, které si zamilujete.

Masová roláda se sýrem a šunkou

Mleté maso je v kuchyni velmi všestrannou surovinou, kterou lze použít k přípravě mnoha různých jídel. Díky své rychlé přípravě a schopnosti absorbovat příchutě je ideální pro různorodé recepty, jako jsou hamburgery, kuřecí kuličky nebo právě roláda. Můžete si vybrat mezi různými druhy masa podle vaší preference a experimentovat s různým kořením  plněním, abyste vytvořili jídlo přesně podle svého gusta.

Ingredience:

  • 500 gramů mletého masa
  • 1/2 sáčku sušené cibule
  • česnek
  • sůl
  • bahamské koření (může být i jiné – dle chuti)
  • koriandr
  • 200 gramů plátkového sýra
  • 200 gramů šunky
  • plátky opečené slaniny
  • vinaigrette podle chuti (v receptu je jednoduchá vinaigrette z rajčat a cibule, dochucená solí, olejem, octem a oreganem)
  • 5 brambor nakrájených na poloviny a předvařených
  • olej
  • rozmarýn
Roláda z nutelly

Tento jemný dort se doslova rozpadá v ústech. Díky mému triku navíc vypadá jako z luxusní cukrárny

Postup přípravy masové rolády:

Brambory nejprve předvařte a osolte, zakápněte olejem a okořeňte rozmarýnem. Nasypte všechno koření do masa a rukama dobře promíchejte. Vzniklou masovou směs dejte do sáčku a pomocí válečku jej rozválejte do tvaru obdélníku. Snažte se, aby vrstva byla co nejtenčí. Poté, co maso úplně rozválíte, odřízněte horní část sáčku a začněte plnit. Dejte vrstvu šunky, vrstvu sýra, poté přidejte vinaigrette a nakonec plátky slaniny.

Plátky lahodné slaniny
Fotografie: Pixabay

S pomocí plastového sáčku, který zůstal na spodní části, začněte maso zavinovat do tvaru rolády. Pomalu ji zavinujte a lehce přitlačujte, aby byla pevná a neotevřela se. Položte roládu na pekáč a zakryjte ji alobalem. Po stranách ji pevně stiskněte. Brambory vyskládejte kolem. Pekáč vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte po dobu přibližně 40 minut. Otevřete troubu, sundejte alobal a nechte ještě chvíli péct, dokud roláda nezíská zlatavou barvu.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*