Tento lahodný bezmasý salát je mojí tajnou zbraní, když mám hluboko do kapsy. Miluje ho i můj muž

Salát ze 4 surovin porce na modrém talíři

Saláty se právem těší značné oblibě. Jejich příprava bývá jednoduchá a rychlá, o přínosu pro zdraví se asi nemusíme bavit, ten všichni dobře známe. 

Jistě jste už také mnohdy přemýšleli, co rychlého vytvořit s sebou do krabičky, kterou pak v práci jen otevřete a hned můžete jíst. Salát, na nějž vám přinášíme recept, je sice bezmasý, tudíž vhodný i pro vegetariány, ovšem v ničem si nezadá s masovou variantou. Bude za něj tedy vděčný i masožravý chlap. Bezmasé saláty obecně totiž bez problémů mohou být chutné a rozmanité použitím různých druhů zeleniny, ovoce, ořechů, luštěnin a dalších produktů.

Bezmasý salát ze 4 surovin

Saláty bez masa jsou skvělou volbou pro lidi, kteří dodržují vegetariánskou stravu nebo chtějí svůj jídelníček jednoduše zpestřit. Zařazením salátu do jídelníčku získáte bohatý zdroj vitamínů, minerálů a vlákniny, čímž můžete svému tělu velmi prospět. Bílkoviny jsou v tomto případě zastoupeny sýrem. Saláty pomáhají zlepšovat trávení, snižovat cholesterol a udržovat zdravou váhu.

Ingredience:

  • Vejce – 3 ks;
  • Uzený sýr – 130 g;
  • Korejská mrkev – 150 g;
  • Konzervovaná kukuřice – 140 g;
  • Majonéza (nemusí být) – ½ lžičky.
Mrkvový salát hotový v misce s modrým okrajem

Tak chuťově výrazný salát jsem ještě nejedla. Sestra mi ukázala recept, který si zamiloval i můj muž

Příprava jednoduchého bezmasého salátu:

  • Vejce uvařená natvrdo (doba varu – 10 minut), nechte vychladnout, oloupejte a poté nakrájejte na malé kostičky, které vsypte do salátové mísy.
  • Uzený sýr taktéž nakrájejte na malé kousky.
  • Nakrájený sýr smíchejte s nakrájenými vajíčky.
  • Z konzervované kukuřice slijte přebytečnou tekutinu a přidejte ji do salátu spolu s korejskou mrkví.
  • Korejská mrkev je pikantní salát z jemně nastrouhané mrkve ochucený kořením, česnekem a octem. Lze ji nahradit podobně ochucenou nastrouhanou zeleninou, například kedlubnou nebo cuketou.

Salát ze 4 surovin přidávání majonézy k mrkvi kukuřici a vejci

  • Salát ochuťte majonézou, chcete-li ji přidávat, a důkladně promíchejte.
  • Salát není potřeba dochucovat majonézou, je výborný i bez této složky.
  • Uzený sýr dodává salátu chuť masa. Proto je to jídlo i pro masožravce.
  • Tip: Klasický uzený sýr může být nahrazen variantou bez laktózy, salát pak bude vhodný i pro lidi s intolerancí či alergií.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*