Tak chuťově výrazný salát jsem ještě nejedla. Sestra mi ukázala recept, který si zamiloval i můj muž

Mrkvový salát hotový v misce s modrým okrajem

Saláty jsou oblíbenou a zdravou součástí nejen letního jídelníčku. Mrkev a zelí patří mezi tradiční suroviny, což je dáno jejich příjemnou chutí a také obsahem vitamínů.

Mrkev, kopr a zelí tvoří vynikající kombinaci, která přináší nejen rozmanité chutě, ale i zdravotní bonusy. Mrkev je oblíbená pro svou sladkou chuť. Obsahuje hodně beta-karotenu, který napomáhá zdraví očí a pokožky. Zelí je zase plné vlákniny, vitamínu C a antioxidantů, podporuje trávení a posiluje imunitu. Kopr dodává chuť a aroma, a zároveň obsahuje vitamíny A a C, působí protizánětlivě a podporuje trávení. Společně tyto ingredience tvoří lahodnou a zdravou symbiózu.

Rychlý salát ze zelí, mrkve a kopru

Tento rychlý recept na salát spojuje jednoduché ingredience do mimořádné kombinace. Nejzajímavější na něm je textura – salát je vskutku křupavý. Překvapí vás i vyváženost chutí a příjemná navinulost. Použití mrkve v salátech je obvykle spojeno se sladkou chutí. Známe její kombinaci s jablkem – společně tvoří příjemně sladkokyselou kombinaci. Tento recept je ale jiný. V jeho ochucení hraje svou roli mimo jiné ocet, který je zodpovědný za kyselost a hloubku chuti. Skvělou kombinací je také mrkev a kopr.

Ingredience:

  • Zelí – polovina hlávky;
  • Velká mrkev – 3-4 kusy;
  • Kopr dle chuti;
  • Sůl – dle potřeby;
  • Mletý černý pepř – dle potřeby;
  • Cukr krystal – dle chuti;
  • Bílé víno nebo jablečný ocet – 2-3 polévkové lžíce;
  • Majonéza – 2-3 polévkové lžíce.
Salát s klobásou dvojfotka vlevo salát vpravo klobása

Tento delikátní salát mě naučil dědeček z venkova. Díky pečlivě vybraným přísadám ho miluje každý chlap

Postup:

  • Zelí nakrájejte na tenké nudličky, které dáte do velké mísy.
  • Dochuťte solí, opepřete a trochu ocukrujte.
  • Mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle.
  • Mrkev přidejte do mísy k zelí.
  • Vše promíchejte.
  • Salát zalijte bílým vínem nebo jablečným octem.
  • Přidejte nasekaný svazek kopru a zlehka promíchejte.
  • V případě potřeby přidejte majonézu a salát znovu důkladně promíchejte.
  • Po důkladném promíchání a pár minutách odpočinku (kvůli smísení chutí) je lahodný salát připraven k podávání.
  • Dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*