Jakmile jednou vyzkoušíte upéct tuto sekanou, uvidíte, že se vás všichni, kdo ji ochutnají, budou ptát na recept. A přitom je to tak jednoduché.
Sekaná je jídlo, kterým se zavděčíte především všem mužům. Je to jednoduché, ale zároveň velmi dobré. A také nemusíte trávit celé dopoledne v kuchyni. Tento recept je vlastně také na sekanou, ale náplň v ní je velmi neobvyklá. Ale jakmile jednou ochutnáte, nebudete ji chtít dělat jinak. Tak co, vyzkoušíte to?
Co budete potřebovat
Na sekanou
- 600 g mletého masa
- vejce
- sůl
- mletý pepř
- lžička papriky
Na náplň
- 400 g bílého zelí
- cibule
- mrkev
- 200 g žampionů
Je to velmi jednoduché
Nejprve si připravte náplň. Žampiony očistěte a nakrájejte na kousky. Smažte je na suché a rozpálené pánvi, dokud se neodpaří veškerá tekutina. Očistěte si cibuli a mrkev. Cibuli nakrájejte na kostičky a mrkev nastrouhejte. Do pánve přidejte trochu oleje a poté cibuli a mrkev. Za pravidelného míchání vše smažte 3-4 minuty.
Přidejte nadrobno nakrájené zelí, sůl a mletý černý pepř podle chuti. Za častého míchání smažte tuto náplň přibližně 10 minut. Poté ji přendejte do mísy a smíchejte s nakrájenou zeleninou. Nechte vychladnout. Nyní si připravte masovou směs. Mleté maso si dejte do hluboké mísy. Přidejte vejce, papriku, sůl a mletý černý pepř podle chuti. Výslednou kompozici promíchejte, nejlépe to jde rukama.
A máte skoro hotovo
Z masa si nyní udělejte několik větších kuliček. Potom položte každou karbanátku na kousek potravinářské fólie a rozválejte ji na placku. Doprostřed sekané dejte asi 2 lžíce náplně a rozprostřete ji. Pomocí potravinářské fólie tuto placku srolujte do podoby rolády. Tyto kousky sekané položte na plech vyložený pečicím papírem a potřete je trochou oleje. Pečte asi 40 minut při 190 stupních. A máte hotovo. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář