Tento jednoduchý recept si rozhodně zamilujete, protože je hned hotový a chuťově opravdu moc dobrý. Stačí jen vyzkoušet.
Určitě si pamatujete na to, když jste jako malí jedli u babičky na oběd sekanou s bramborem. A přesně takovou sekanou si můžete udělat i sami doma. Když zrovna nebudete vědět, co udělat s mletým masem, určitě byste měli sáhnout po tomto receptu a vyzkoušet ho. Budete rozhodně spokojeni.
Co budete potřebovat
- 2 vejce
- 100 g cherry rajčátek
- sůl, pepř
- 10 g másla
- sladkou papriku
- 650 g mletého masa
- 3 cibule
- koření
Velmi jednoduchý recept
Nejprve si vejce smíchejte se solí a rozmíchejte. Rajčata si nakrájejte na plátky. Na pánvi si rozpusťte máslo a zalijte vaječnou hmotou, na ni dejte plátky rajčat, přikryjte pokličkou a smažte úplně do měkka. Sladkou papriku si upečte v troubě, poté ji oloupejte a nakrájejte nadrobno nebo rozmixujte ponorným mixérem.
Do mletého masa dejte nasekanou cibuli, sůl, pepř a další různé koření podle vaší chuti. Poté přidejte sladkou papriku a tuto hmotu pořádně promíchejte. Na stůl si položte fólii a mleté maso na ni rozložte. Doprostřed vložte omeletu přeloženou napůl, pořádně srolujte a dejte do mrazáku přibližně na 40 minut.
A máte skoro hotovo
Po této době fólii stáhněte, dejte na alobal a do něj zabalte. Nyní vaši sekanou můžete vložit do trouby. Pečte na 200 stupňů přibližně hodinu, poté oddělejte alobal a pečte dalších 20 minut. Sekanou si dejte na mísu a přelijte šťávou, která vznikla při pečení. Můžete podávat s různými přílohami, ale nejlepší je to s bramborem. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář