Pokud jste už slyšeli o skotských vejcích, určitě moc dobře víte, že je to poslední dobou velmi oblíbené jídlo u většiny lidí.
Někdo miluje sladké snídaně a jiný zase slané. A pro ty, kteří milují ty slané, je tu jedno jídlo, které se poslední době těší z velké popularity. Jde o vejce, které je velice zajímavě připravované a je opravdu moc dobré. Na snídani je naprosto ideální, protože je velmi syté a také rychlé na přípravu. Tak co, vyzkoušíte ho?
Co budete potřebovat
Celkově na toto jídlo není potřeba moc věcí. Většinu z nich máte určitě doma, takže nebudete muset chodit ani do obchodu. A potom záleží už jen na vás, co si uděláte jako přílohu. Je to vážně skvělé.
- 4 vejce
- 250 g mletého masa
- 2 – 3 lžíce pažitky
- mletá paprika a česnek
- sůl
- pepř
- olej
Je to opravdu velmi jednoduché
Nejprve si dejte uvařit vejce a vařte ho přibližně 6 minut, ať je žloutek ještě tekutý. Poté je ponořte do studené vody. Po vychladnutí vejce oloupejte od skořápek. Mleté maso si smíchejte s pažitkou, sladkou paprikou, česnekem, solí a pepřem. Maso si nyní rozdělte na 4 části. Na potravinovou fólii si dejte kousek masa, udělejte z něj placku, na něj dejte uvařené vejce a slepte dohromady.
Vytvarujte kuličku a tu obalte v klasickém trojobalu – mouce, vajíčku a strouhance. Smažte v rozpáleném oleji přibližně 4 minuty, zkrátka dozlatova. Jako přílohu si vlastně můžete vzít cokoliv, nějaké pečivo, nebo pokud budete mít tato vejce k obědu, tak brambory nebo hranolky. A samozřejmostí je také tatarská omáčka a nebo majonéza. Uvidíte, že budete spokojeni. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář