Pokud máte ve svém životě dny, které jsou pro vás opravdu náročné, nemáte vždy čas ani náladu na vaření. S tímto skvělým receptem však nikdy neuděláte chybu.
Každý člověk má ve svém životě někdy náročný den, během kterého se od rána do večera prakticky nezastaví. Tito lidé se pak na večeři někdy odbývají nezdravými jídly nebo v okrajových případech vůbec nevečeří. Tento stravovací styl může mít časem za následek nějaké zdravotní komplikace či například přibírání na hmotnosti, což je pro spoustu lidí nežádoucí. Díky tomuto receptu si však vždy vzpomenete na to, jak důležitá a chutná může vaše večeře být a už nikdy jí nevynecháte.
Co budete potřebovat
- 150 g bílého chleba
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 250 ml mléka
- 30 g jarní cibulky
- 4 ks brambor
- 100 g tvrdého sýra
- 2 ks cibule
- 1 kg mletého masa
- 2 ks vejce
- 0,5 čajové lžičky koriandru
- 0,25 lžičky muškátového oříšku
Nejdříve zpracujte chléb
Na začátek tohoto receptu je nutné si správně připravit chléb, který je důležitou součástí pokrmu. Vezměte si proto vhodnou misku, nalijte do ní teplé mléko a chléb do něj namočte. Jakmile se chléb mlékem nasákne, je potřeba jej vyjmout a mléko z něj vymačkat tak, aby ho v něm zůstalo co možná nejméně.
Vytvořte směs s masem
Vezměte si jarní cibulku a nakrájejte ji na drobné kousky. Tyto kousky poté dejte do misky k vymačkanému mléku. Dále si nakrájejte na kostky tvrdý sýr, do misky k cibuli přidejte mleté maso a poté nakrájený sýr. Nakonec ještě přidejte rozklepnutá vejce a celou směs důkladně promíchejte, aby se smíchaly veškeré ingredience.
Celou směs dochuťte
Na závěr do směsi v misce přidejte ještě sůl, muškátový oříšek, koriandr a vše ještě jednou promíchejte. Poté si připravte plech, na který nakrájejte cibuli na větší kousky. Nakrájenou cibuli rozprostřete na plech, abyste vytvořili takový cibulový polštář pro mleté maso. Směs s mletým masem poté rozdělte na dva kusy, vytvarujte z ní šišky a dejte ji na plech, který máte pokrytý cibulí. Nakonec obě šišky potřete olivovým olejem.
Rozehřejte si troubu
Troubu si rozehřejte na 180 °C a poté do ní dejte péct maso na 60 minut. Mezitím, co se vám bude péct maso, si můžete připravit přílohu. Ideální přílohou k tomuto pokrmu jsou brambory nebo bramborová kaše. Náročnější strávníci si mohou brambory uvařit a pak je dát ještě okořeněné opéct k masu, když se bude blížit doba pečení ke konci. Tento recept je tak lahodný, že se k němu budete zaručeně často vracet a večeři již nikdy nevynecháte.
Napište komentář