Bublaninu už nejíme, našla jsem milionkrát lepší recept. Zlaté nebe v hubě, máma tomu říká koláč „12 lžic“

nadýchaný a chutný koláč

Ovocný koláč jako dezert k odpolední kávě má rádo spousta lidí. Častokrát si jej tito lidé však kupují, jelikož je jeho příprava náročná. Díky tomuto receptu však tomu tak být nemusí.

Víkendové setkání s rodinou či návštěvou chtějí často někteří lidé obohatit o nějaký dobrý ovocný koláč. Jeho příprava však může být někdy náročná a tak se tito lidé uchýlí k tomu, že koláč nakonec pořídí v obchodě či pekárně. Díky tomuto receptu však zvládnete upéct velice lahodný a nadýchaný koláč, který bude ozdobou vašeho odpoledne.

Co budete potřebovat

  • 3 vejce
  • špetku soli
  • 12 polévkových lžic cukru
  • 12 polévkových lžic mouky
  • 12 polévkových lžic mléka
  • 12 polévkových lžic rostlinného oleje
  • 10 g prášku do pečiva
  • 2 g vanilky
  • 200 g rybízu nebo jiného bobulovitého ovoce
  • 40 g mouky na drobenku
  • 40 g cukru na drobenku
  • 30 g másla na drobenku

těsto

Nejdříve připravte těsto

Vezměte si dostatečně velkou mísu, rozklepněte do ní všechna vejce, přidejte cukr, sůl a vše pomocí metličky rozšlehejte, aby zmizely veškeré krystalky. Následně do této směsi nalijte mléko s rostlinným olejem a opět vše důkladně promíchejte. Nakonec přidejte prášek do pečiva, mouku a vanilku. Vše znovu důkladně rozmíchejte.

drobenka

Do těsta přidejte ovoce

Do celé směsi v misce nakonec přidejte rybíz či jiné bobulovité ovoce, které preferujete. Směs je dobré ještě jednou promíchat. Následně z této směsi už jen pomocí hnětení vytvoříte hotové těsto. V menší samostatné misce pak smíchejte mouku, cukr a máslo a pomocí rukou vše promíchejte, čímž vám vznikne drobenka.

koláč jablka pánev

Babiččin jablečný koláč na pánvi: Po revoluci ho dělala každý víkend, ta chuť vám přivolá vzpomínky na dětství

koláč

Koláč dejte péct

Vezměte si zapékací mísu, do které dejte pečící papír. Směs poté nalijte do zapékací mísy a posypte drobenkou. Troubu si předehřejte na 180 °C. Zapékací mísu s koláčem vložte do trouby a nechte ho péct 35 minut. Bobule v koláči by vám měly během pečení klesnout ke dnu zapékací mísy. Koláč vyjměte z trouby a ozdobu víkendového odpoledne máte hotovou.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*