Pečené kuře trochu jinak. Technika přípravy, která udrží maso šťavnaté s dokonale křupavou kůrkou

kuře na prkénku

Kdo by nemiloval opečená křupavá kuřecí stehna? Pokud však nemáte rádi vysušené maso, vyzkoušejte tento recept, protože s tímto postupem se vám to už nikdy nestane.

Pečené kuře v troubě je jedním z nejjednodušších receptů a řeklo by se, že na něm nejde nic zkazit. Všichni milují křupavou kůrčičku i chuť pečeného masa. Určitě se vám však už stalo, že i přesto, že jste kuře podlili, maso se během pečení vysušilo. Vyzkoušejte tento recept na pečené kuře se zeleninou. Díky technice přípravy zůstane maso i pod křupavou kůrkou stále šťavnaté a plné chuti.

Ingredience na pečené kuře

1 celé kuře
200 ml vody
sůl podle chuti
3 brambory
3-4 papriky
2 rajčata
2-3 stroužky česneku
2 cibule
80 ml rostlinného oleje
2-3 polévkové lžíce rajčatového protlaku
2 polévkové lžíce sójové omáčky (volitelně)
koření podle chuti (kmín, černý a červený pepř)
200 ml horké vody
vývar zbylý z dušení kuřete

Postup přípravy kuřete se zeleninou

Kuře rozřízněte podél hrudní kosti a odřízněte biskupa. Rozložte je na prkýnko kůží nahoru a pomocí válečku nebo paličky jej naklepejte, aby získalo plochý tvar. Kuře položte do větší pánve, zalijte 1 šálkem vody a přiveďte k varu. Snižte teplotu, zakryjte pánev poklicí a kuře duste přibližně 20 minut. Poté kuře obraťte na druhou stranu a nechte ještě 10 minut dusit i z druhé strany. V případě potřeby dolévejte do pánve vodu.

postup přípravy kuřete

Všechnu zeleninu nakrájejte na menší kousky. Kuře položte hřbetem nahoru na plech vyložený pečícím papírem. V misce smíchejte rajčatový protlak, sójovou omáčku, koření vhodné na kuře a 200 ml horké vody. Vše promíchejte a zhruba polovinou této omáčky kuře potřete. Do zbylé omáčky přimíchejte vývar, který zbyl z pánve. Zeleninu rozprostřete kolem kuřete a zalijte ji omáčkou s vývarem.

Poctivý kuřecí vývar jako od babičky: Udělejte ho podle osvědčeného receptu, získá tím tu pravou chuť

hotové pečené kuře

Troubu si předehřejte na 200 – 220 °C a pečte přibližně 35 minut. Poté kuře ostrým nožem rozdělte na menší porce a můžete servírovat. Uvidíte, že kuře zůstane uvnitř super šťavnaté s kůrčičkou zapečenou do křupava. Kořeněná zelenina už jen vynikající chuť tohoto kuřete podtrhne. Dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*